Rusya Çin birlikleriyle yan yana: Füze dolu gemisi sahaya çıkıyor

Rusya Çin birlikleriyle yan yana: Füze dolu gemisi sahaya çıkıyor

Rus haber ajansı TASS, hipersonik Zirkon füzeleriyle donatılmış Rus gemisinin, önümüzdeki ay Güney Afrika'da Çin ordusunun da bulunacağı ortak tatbikatlara katılacağını bildirdi.

Rusya'nın hükümete ait TASS haber ajansına göre, hipersonik Zirkon füzeleriyle donatılmış bir Rus savaş gemisi, Şubat ayında Çin ve Güney Afrika donanmalarıyla tatbikat yapacak.

Katılımından resmi olarak ilk defa söz edilen 'Amiral Gorshkov' isimli gemi, ses hızından dokuz kat daha hızlı giden ve bin kilometreden fazla menzile sahip Zirkon füzeleriyle donanmış durumda.

Zirkon füzeleri, 2019'da Rus envanterine giren hipersonik Avangard füzesiyle birlikte Rusya'nın hipersonik cephaneliğinin en önemli parçasını oluşturuyor.

İsmi belirtilmeyen ancak Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayanan habere göre, "Amiral Gorshkov gemisi ... Suriye'nin Tartus şehrindeki lojistik destek noktasına gidecek ve ardından Çin ve Güney Afrika donanmalarıyla ortak deniz tatbikatlarına katılacak."

'TATBİKATIN AMACI; GÜNEY AFRİKA, ÇİN VE RUSYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK'

Güney Afrika Ulusal Savunma Kuvvetleri, Çin'in de katılacağı tatbikatların 17-26 Şubat tarihleri arasında Güney Afrika'nın doğu kıyısındaki liman kentleri Durban ve Richards Bay yakınlarında yapılacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, ortak tatbikatın "Güney Afrika, Rusya ve Çin arasında zaten gelişen ilişkileri güçlendirmeyi" amaçladığı belirtildi. Tatbikatın 2019'da yapılan tatbikatın ardından Güney Afrika'daki üç ülkeyi kapsayan ikinci tatbikat olacağını ifade edildi.

Bu ayın başlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'ya Rusya'nın Ukrayna'daki savaştan geri adım atmayacağına dair bir işaret olarak Gorshkov gemisini Atlantik Okyanusu'na, ardından Norveç Denizi'nde tatbikatlara gönderdi.

Daha önce de geminin ve Zirkon füzelerinin "dünyada benzeri olmadığını" söyleyen Putin, bu silahları ABD'nin giderek daha çok yönlü hale gelen füze savunma sistemlerini delmenin bir yolu olarak görüyor.

Tespit edilmelerini zorlaştıran hızları ve manevra kabiliyetleri sayesinde düşmanlarına karşı üstünlük sağlayabileceğini düşünen Rusya, ABD ve Çin, hipersonik silahlar geliştirme yarışı içinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN