Rus yetkiliden NATO’ya karşı yeni bir ittifak iddiası

Rus yetkiliden NATO’ya karşı yeni bir ittifak iddiası

Ukrayna işgaline tüm hızıyla devam eden Rusya’dan üst düzey bir yetkili, Ukrayna’daki krizin ABD’den ‘bıkmış’ ülkeler bloğunun kurulmasına yol açabileceğini söyledi.

Rusya’nın Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Kiev'e sürekli askeri yardım akışının, kolektif Batı'nın Rusya'yı ‘yıpratmaya’ çalıştığını açıkça gösterdiğini belirterek bu çabanın nihayetinde ABD ve müttefikleri için geri tepebileceğini söyledi.

‘TARİHTE HEP BÖYLE OLDU’

Rusya’nın eski cumhurbaşkanı olan Medvedev, "Ramstein'daki toplantı ve ağır silahların Kiev'e tahsis edilmesi, düşmanlarımızın bizi belirsiz bir süre için yıpratmaya veya tercihen bizi yok etmeye çalışacaklarına dair hiçbir şüphe bırakmıyor" diye yazdı.

Ancak Medvedev, Ukrayna'daki düşmanlıkların uzamasının nihayetinde "ABD’den bıkmış" ülkeleri bir araya getirecek yeni bir askeri bloğun ortaya çıkmasına yol açabileceğini öne sürdü.

Medvedev, “Bu, insanlık tarihinde uzun savaşlarda hep olmuştur ve o zaman ABD nihayet eski Avrupa'yı ve talihsiz Ukraynalılardan geriye kalanları terk edecek, dünya bir kez daha dengeye dönecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN