Putin’in ordusu zor durumda: Rusya'nın tedarik sorunu uydu görüntülerine yansıdı

Putin’in ordusu zor durumda: Rusya'nın tedarik sorunu uydu görüntülerine yansıdı

Rusya’nın Ukrayna işgali birinci yılını doldurmasına haftalar kala, Rusya lideri Vladimir Putin’in çıkmaza girdiğine dair raporlar artıyor. Ukrayna’dan istediğini alamayan Rus ordusunun son aylarda artan toprak kayıplarıyla morali düşerken, ABD istihbaratının yayınladığı görüntülerde Rusya’nın Kuzey Kore’den silah aldığı ortaya çıktı.

ABD istihbaratının ortaya çıkardığı Kuzey Kore’den Rusya’ya silah sevkiyatı yapan tren görüntülerinin yayınlanmasının ardından kamuoyundan tepki çeken görüntülerle ilgili konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, uluslararası yaptırımlar ve ihracat kontrolleri nedeniyle Rusya'nın dost ülkelerden silah ve mühimmat aradığını söyledi.

‘WAGNER’E GİDİYOR’

Kirby, Kuzey Kore'nin bu dost tedarikçilerden biri olarak öne çıktığını söyleyerek Rusya'ya silah ve cephane sağlama planının bir kısmında Kuzey Kore'den gönderilen silahların özel askeri şirket Wagner’e gönderildiğini de ekledi.

Kuzey Koreli yetkililerin Wagner’e silah ve mühimmat sağlandığı iddialarını sürekli yalanladığına dikkat çeken Kirby, "Kuzey Kore, açıkça söylediğimiz gibi, geçen yılın sonuna doğru Wagner'in kullanması için Rusya'ya piyade roketleri ve füzeleri teslim etti” dedi ve 18 Kasım 2022'de çekilen ve hareket halindeki Rus vagonlarını gösteren uydu görüntülerini paylaştı.

‘KUZEY KORE’DEN TESLİMATLAR DEVAM EDECEK’

Kirby, "Wagner'e teslim edilen mühimmatların savaş alanı dinamiklerini ve Ukrayna'da değişiklik yaratmayacağını düşünsek de, Kuzey Kore silah sistemlerini almaya devam etmesini bekliyoruz. Kuzey Kore'nin eylemlerini açıkça kınıyoruz ve Kuzey Kore'yi bu teslimatları derhal durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

YAPTIRIMLAR YOLDA

ABD'nin bu silah sevkiyatları konusunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesi'ne götürdüğünü belirten Kirby, ABD Hazine Bakanlığı'nın Wagner'i suç örgütü olarak tanımlayacağını ve önümüzdeki günlerde askeri şirkete ek yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN