Kamu bankalarından EYT kredisi geliyor! EYT primini tamamlamak isteyenlere uzmanından sevindiren haber

Prim şartı ve sigortalılık süresini doldurmasına karşın 1999 yılında yapılan kanun değişiklikten sonra getirilen yaş sınırına takılan milyonlarca vatandaşın emekli olabilmesi için EYT yasası düzenlemesi önümüzdeki haftalarda kanunlaşarak yürürlüğe girecek. Eksik primini tamamlamak isteyenler ise SGK'ya toplu para ödemek için bankalardan kredi çekme yoluna gitti. Bu kapsamda kamu bankalarından uygun ödeme koşullarında 'EYT kredisi' paketleri sunulması bekleniyor. İşte detaylar...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) 2 milyon 250 bin kişi için hazırlanan yasa düzenlemesinin TBMM'ye gelmesi için geri sayım sürüyor.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara yaş sınırına bakılmaksızın emeklilik hakkı tanınmasının ardından, eksik prim günü olan askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor.

ON BİNLERCE EYT'Lİ SGK BORÇLANMASI İÇİN BANKAYA KOŞTU

Prim eksiği olanlar eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanması dilekçeleri vermeye başladı.

Bu kapsamda birçok kişi 1 Ocak 2023 öncesi SGK il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını yaparken, bir kısmı da başvuru için yasanın çıkmasını bekliyor.

SGK borçlanması için nakit bulmak isteyenler bankalardan ihtiyaç kredisi çekmeyi tercih etti. Kredi talebinde beklenenin üzerinde talep olması dolayısıyla kamu bankalarının devreye girmesi gündeme geldi.

ozgur-erdursun-eyt-yorumlari.jpg
Özgür Erdursun

KAMU BANKALARI EYT KREDİSİ VERMELİ

TV100'de katıldığı bir programda EYT'de son durumu değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, staj ve çıraklık mağdurlarının sigorta girişlerinin tüm iş kollarını kapsamaması nedeniyle gerekirse borçlanma yoluyla emekli olmalarının önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Erdursun'a göre, primini tamamlayanlar emekli olacak. En önemli tamamlama yolu borçlanmalar. Birçok kişi müracatta bulundu ama ceplerine para yok. Borçlanan kişilere de kamu bankaları aracılığıyla kredi verilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN