Gelecek Partili Özcan: 6 Nisan'dan sonra yapılacak seçim için Altılı Masa'nın bir mutabakatı yok

KARAR TV'de yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programına konuk olan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içerisindeki 'erken seçim' tartışmalarına değinen Özcan, "Geçtiğimiz seneki seçim kanununun yürürlüğe gireceği tarih olan 6 Nisan'dan sonra yapılacak bir seçim için Altılı Masa'nın bir mutabakatı yok" ifadesini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'de yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programında Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Altılı Masa'nın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı konusunda Gelecek Partili Özcan, "Gelecek Partisi Sözcüsü olarak değil, vatandaş olarak bu ülkenin kurtuluşunda tek umudum Altılı Masa'dır. Doğru adayı çıkaracaklardır" dedi.

ekran.png

EYT'NİN BU ÜLKEYE MALİYETİ ÇOK AĞIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin 28 Aralık 2022 tarihinde şu sözleri söyledi: "Sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." Bu ifadeler EYT konusunda mücadele veren vatandaşların dikkatini çekti. Erdoğan'ın yapmış olduğu düzenleme konusunu 'seçim stratejisi' olarak adlandıran Gelecek Partili Serkan Özcan KARAR TV'de şu ifadeleri kullandı: "Her şey seçim odaklı çünkü böyle bir politika yönetiliyor. EYT meselesinde de biraz ağırdan almalarının sebebi mümkün mertebe seçime daha yakın bir tarihte ortaya koyarak böyle insanlardan daha fazla destek almak. İnsanların oyunu alma çabasıdır. EYT'nin bu ülkeye maliyeti çok ağır."

MASA DAĞILSIN DİYE ÇABALAYAN EKİPLER VAR

Gelecek Partili Serkan Özcan, Ahmet Davutoğlu'na yapılan eleştirilere değindi. 'Altılı Masa'dan kalkması gerekiyor' diyenlerin olduğunu söyleyen Özcan, "Makul muhalefet eleştirileri dikkatle dinlememiz gerekiyor. Bu insanların endişelerine kulak vermemiz gerekiyor. Bu önemli demokrasi hareketine Altılı Masa'ya hiçbir desteği olmayan, eline telefonu alıp istediği mesajı atan, masa dağılsın isteyen ve bu işleri yapan bir ekip var. Davutoğlu nefretiyle bu işler yürütülüyor. Elbette fikrinizin değerli ama tehditle, küfredilerek bu işi yapmaya çalışanlar var. Tehditle mahkeme kapılarında bu işi yapmaya çalışanlar var. Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa'dan ayrılsın demek ne demek?" ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİNİN MUHATABI MUHAFAZAKARLAR

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun 'trol çeteleri' üzerinden hakarete uğradığını ifade eden Serkan Özcan, "Memleketin akademisyenleri, siyasete yön verebileceği düşünen insanlar bugünkü yasakçılığa karşı durmasını beklediğimiz arkadaşlar başka bir yasakçılığın tohumunu mu atıyor? Olur mu böyle bir şey! Evinde oturarak tweet atarak olmaz bu işler. Ahmet Davutoğlu camiden çıktığında üç tane trolün küfrüne uğruyor, ayıp! Muhafazakar, milliyetçi oyların önemli bir kısmı Cumhur İttifakı'nda ve bu insanların kazanılması gerek. Seçim başka türlü kazanılmıyor. Bu insanlarında seçimden sonra kazanıldığında mutlu olması gerekiyor. Davutoğlu'nun sözlerinin muhatabı muhafazakarlar" ifadelerine yer verdi.

BU ÜLKENİN KURTULUŞU İÇİN TEK UMUDUM ALTILI MASA

Altılı Masa'nın ortaklığı hakkında konuşan Gelecek Partili Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu'na da tweter üzerinden yazdım. Gelecek Partisi Sözcüsü olarak değil, vatandaş olarak bu ülkenin kurtuluşunda tek umudum Altılı Masa'dır. Siyasetin içerisindeyim Altılı Masa'nın bir parçasıyım. Demokrasiyi rayına oturması için umudum Altılı Masa. Ortaklık hukukuna, ittifaka, o ruha sahip çıkan bir tavırla konuştuğu için Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sayın Davutoğlu'nun sözlerine destek verdiği için değil. Ortaklık hukukuna, ittifaka, o ruha sahip çıkan bir tavırla konuştuğu için." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN