Altılı Masa'nın adayı kaybederse bütün liderler kaybeder

KARAR TV'de yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programına konuk olan KARAR Gazetesi Yazarı Taha Akyol gündemi değerlendirdi. Altılı Masa'nın seçim stratejileri hakkında konuşan Akyol, "Altılı Masa kaybederse bütün liderler kaybeder" ifadesini kullandı.

KARAR TV'de yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programında KARAR Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Altılı Masa'nın seçim stratejilerini değerlendiren Akyol, "Altılı Masa mitinglere hep beraber çıkmalı" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT

"MHP BARAJ ALTINDA KALIRSA İYİ PARTİ'YE YENİLMİŞ OLACAK"

Devlet Bahçeli'nin 'gelin Erdoğan'ın yanında birlik olalım' çağrısını değerlendiren Akyol, "Bu seçim Devlet Bahçeli için daha önce yaşadığı bütün seçimlerden çok daha önemli. Eğer MHP yüzde 7'i alamayarak baraj altında kalırsa İYİ Parti'ye yenilmiş olacak. Kongrelerin engellendiği dönemde Bahçeli'nin izlediği politikaların milliyetçi taban tarafından tasvip edilmediği, Meral Akşener'in tasvip edildiği ortaya çıkmış olacak. Bu siyaseten çok ağır bir durumdur. Devlet Bahçeli'nin izlemesi gereken politika sürekli AK Parti ve MHP arasında gidip gelen seçmen kitlesini kendi tarafına çekmek olur" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TEK ADAM REJİMİNDEN ÇOK ÇEKTİ"

Ahmet Davutoğlu'nun '6 liderin onayı olacak' sözlerine ilişkin konuşan Taha Akyol, "Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini hayretle karşıladım. Sonra 'Cumhurbaşkanı kimse onu destekleyeceğiz ve biz de onunla çalışacağız' diyerek düzeltti. Cumhurbaşkanı'nın alacağı kararları 6 liderin imzalaması hukuken hayal bile edilemez. Ama cumhurbaşkanı karar almadan önce 'bu isimler benim danışmanlarım bu bir kuruldur' derse tabi bu mümkündür ve gereklidir de. Çünkü Türkiye koalisyonlardan ve tek adam rejiminden çok çekti. Kim cumhurbaşkanı olacaksa diğer liderler arasında istişare ederek karar alınabilir. Fakat burada en önemli olan kilit devlet kurumlarına yapılacak atamalardır. Bu atamaların siyaseten birleştirici olması lazım.

"ALTILI MASA BERABER MİTİNG YAPMALI"

Son olarak Altılı Masa'nın seçim stratejileri hakkında konuşan Yazar Taha Akyol, "Aday kim olursa olsun bu defa Altılı Masa'nın göstereceği adayın kaybetmesi bütün liderlerin kaybetmesi demektir. Hepsi kendisi adaymış gibi çalışmak zorunda. Altılı Masa'nın dağılma yükünü de kimse kaldıramaz. Altılı Masa mitingleri beraber yapmalı. 50 miting yapılacaksa 40'ında beraber yapmalılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN