CHP'li Muharrem Erkek: Seçim kazanıldıktan sonra bakanlıklar milletvekili sayısına göre olacak

KARAR TV'de yayınlanan Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e sorular yöneltti. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik konuşan CHP'li Erkek partilerin kurduğu ittifakları eleştirdi. Erkek, "Adalet ve Kalkınma Partisi, MHP'nin esiri olmuş durumda. Ankara'da kulislerde konuşuluyor, vatandaşlar bunu görüyor. Ama Altılı Masa'da böyle bir durum yok. Amacımız adaleti tesis etmek" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur gündemi Bi' Karar Ver programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı aday tartışması konusunu dile getiren CHP'li Erkek, "Tanınırlığı olmayan bir aday seçilecekse bu erken belirlenmeli, tanınırlığı çok yüksek bir aday olduktan sonra bu sorun değil. Altılı Masa'nın amacı adaleti, eşitliği, demokrasiyi tesis etmek. Bizim için 'bir araya gelemezler' diyorlardı. Bizler ortak akıl üzerinde duruyoruz. İlkeler doğrultusunda hareket ediyoruz. Altılı Masa'nın adayı Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı olacak. Seçim kazanıldıktan sonra bakanlıklar milletvekili sayısına göre olacak" ifadelerine yer verdi.

eknnn.png

"BU ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Altılı Masa'nın ortak akıl anlayışı ile karar verdiğine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Tabii ki çoğunluk yönetir, demokrasinin kuralı budur ama istişare de önemlidir. Biz önemli kararları istişare ile alınmalı diyoruz. Şimdiki bakanlar cumhurbaşkanı sekreteri. Erdoğan eleştiriyor Altılı Masa'yı. Tek kaptan olmalı diyor. Şu anda tek adam var, seçmen bir karar verecek. 'Keyfilik mi yoksa hukuk mu?' vatandaş buna karar verecek. Erdoğan'ın kazanması demek bu sistemin devam etmesi demek. 85 milyonu treni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyorlar. Bu zihniyeti değiştireceğiz. Merkez Bankası'nın güçlü ve saygın olması sağlanacak. Yargının bağımsız olması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

"LİDERLER ORTAK ADAYI KONUŞACAK"

30 Ocak tarihini işaret eden CHP'li Erkek, "30 Ocak'ta büyük bir lansman ile hükümet programı açıklanacak. Temel politikalar metini diyoruz biz. CHP'nin ev sahipliğinde liderler 9 ana başlık belirlemişlerdi. Türkiye'nin temel sorunları ve çözümler konuşulmuştu. Aynı zamanda Altılı Masa'nın ortak adayını hükümet programına dönüşecek. 30 Ocak'ta açıklanacak olan şeyler bunlar. Eğitimden sağlığa, adalete kadar bunlar konuşulacak. Liderler ortak adayı konuşacak" şeklinde konuştu.

"DEVLETİ VE MİLLETİ DÜŞÜNSELERDİ ERKEN SEÇİM YAPARLARDI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, KARAR TV'de erken seçim tarihi ile ilgili konuştu: Biz asla bir pazarlık içinde olmayız ama onlar öyle düşünüyor olabilir. Hem İYİ Parti'den hem de CHP'den dokunulmazlık kaldırılma çalışmaları devam ediyor. Sistemin ucubeliğine bakın. Dokunulmazlıkları da kaldırsınlar hiç sorun değil. Önemli olan devletin ve milletin çıkarlarıdır. Çok önceden seçim olmalıydı. Devleti ve milleti düşünüyorsak, büyük yozlaşma var. Millet fakirleşiyor, kişi başına düşen milli gelir her gün düşüyor. Onlar devleti ve milleti düşünseydi gerçek anlamda bir erken seçim yaparlardı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN