Ahmet Taşgetiren: İktidarın hesabı Altılı Masa'da ihtilaf çıkarmak

KARAR TV'de yayınlanan Buradan Bakınca programında Ahmet Taşgetiren AK Parti ve Altılı Masa'nın seçim politikasını yorumladı. Taşgetiren, "İktidarın amacı HDP ile muhalefetin arasını açmak olacaktır" diyerek Cumhur İttifakı'nın seçimde izleyeceği yol hakkında yorumda bulundu.

KARAR TV'de yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Cumhur İttifakı ve Altılı Masa'nın politikasını değerlendiren Taşgetiren, "İktidar halkı ekonomi ile boğduğu için şimdi ki hesabı Altılı Masa içerisinde ihtilaf çıkarmak" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT

Devlet Bahçeli'nin 'Mayıs ayında bu iş bitsin' açıklaması hakkında konuşan Ocaktan, "Sayın Bahçeli seçim konusunda 'Mayıs' diyerek son noktayı koydu. Bunun için iki yol var. Ya parlamentodan 360 kişiyi bulup seçim kararı alacak, ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'parlamentoyu feshediyoruz' diyerek seçimi öne alması. Görünüşe göre meclis feshedilip Mayıs'ta seçime gidilecek" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN AMACI ALTILI MASA'YI ZAAFA UĞRATMAK"

Ahmet Taşgetiren Altılı Masa ve Cumhur İttifakı'nın seçim politikası hakkında değerlendirmede bulundu. Taşgetiren, "Sanırım Tayyip Bey zor bir seçime gittiğinin farkında. Kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor. Şu anda MHP ile birlikte baktığımızda oyları azami yüzde 45 civarında gözüküyor. Ekonomik olarak bakarsak sadece dar gelirliler değil orta gelirliler de bir boğulma hissi yaşıyor. Bu sebeple AK Parti'nin amaçlarından biri de rakibi zaafa uğratmak. Birincisi Altılı Masa'nın oluşumu Tayyip Bey için büyük bir risk. Burada ihtilaf çıkarmak lazım. Ulaşması zor bir buluşma gibi göstermek lazım. İkincisi ise HDP ile Altılı Masa'nın buluşmasını engellemek. Bu hesap iktidarın hesabı. Peki muhalefet bu duruma nasıl bakacak? HDP ayrı aday çıkaracağını söylüyor. Ama muhalefetle uzlaşma kapısını açık tutuyor" şeklinde yorumladı.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ENDİŞE VERİCİ"

Kılıçdaroğlu'na yapılan pervasızca bir hareketti. SADAT denilen yapı diyor ki; 'biz bir şirketiz. Bir takım silahlı eğitimler veriyoruz' neden yasal yollar varken bunlardan eğitim alsın. Doğrusu bu TV100'deki yapılan reklam ve daha sonra SADAT Başkanı'nın yaptığı açıklamalar insanı ürkütüyor. Hele de seçime doğru giderken, seçim güvenliği açısından endişe verici bir şey. AK Parti iktidarı döneminde bu tarz karışık işlerin yapılması ve izin verilmesi kabul edilebilecek bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR MÜSLÜMANLIĞA SIĞMAZ"

Öte yandan Ahmet Taşgetiren, CHP'li Özgür Özel'in ortaya çıkardığı troll yapılanması hakkında da konuştu. Taşgetiren, "Bunlar sağlıklı işler değil. Siyaseten rakiplerinizi yok etmek için hiçbir insan haysiyetine sığmayacak iddialar pazarlanıyor. Binlerce troll o tarzda kampanyalar üretiyor. Bunlar Müslümanlığa sığmayacak şeyler. " dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN