EYT'liler bu açıklamayla resmen kahroldu! Milyonlarca EYT'li maaş bekliyordu ama... Son açıklama Bakan Bilgin'den geldi

EYT'liler bu açıklamayla resmen kahroldu! Milyonlarca EYT'li maaş bekliyordu ama... Son açıklama Bakan Bilgin'den geldi

EYT yasası düzenlemesinin TBMM'de ne zaman görüşüleceği merakla beklenirken, yetkili isimlerden kafa karıştıran açıklamalar geldi. AK Partili Mustafa Elitaş, EYT yasası düzenlemesinin TBMM'ye gelmesinden sonra görüşmelerin 10 gün süreceğini aktarırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise milletvekillerinin Meclis'te EYT düzenlemesi üzerine çalıştığını söylemesi şaşkınlık uyandırdı. İşte, EYT son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Aralık 2022 günü duyurduğu emeklilikte yaş takılanlar (EYT) ile ilgili hazırlanan yasa düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını aktarmıştı.

2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı EYT düzenlemesinin 2022 yılı sonunda yasalaşarak yürürlüğe gireceği söylesen de TBMM, 3 Ocak 2023 tarihine kadar tatile girmişti.

EYT ile ilgili görüşmeler ocak ayında tamamlanıp aynı ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanırsa, düzenleme yılın ilk ayında yürürlüğe girecek ve EYT'li emekliler şubat ya da mart ayında ilk maaşlarını alacak.

Fakat 14 Ocak 2023 itibarıyla EYT düzenlemesi henüz TBMM'ye gelmedi.

EYT MECLİS'TE NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemenin 15 Ocak 2023 günü yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti.

AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş ise, düzenlemeyle ilgili, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi" dedi.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını söyledi. Bakan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.

EYT kapsamına giren ancak yeterli prime sahip olmayanların da bulunduğunu anlatan Bakan Bilgin, "EYT'li olabilecek insan sayımız 4 milyon 700 bin civarında kişi. Onların prim gün vesaireleri doldurmaları filan 2027'de olacaklar var" dedi.

"STAJ MAĞDURLARI, MAĞDUR DEĞİLDİR"

Bakan Bilgin, staj sigortalılarının durumu ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Staj mağdurları mağdur değildir. Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok. 'Staj da sayılsın' diyorlar böyle bir şey yapamayız. Milletin parasını imkanlarını biz bu şekilde dağıtamayız. Prim 'patronun kim' diye soruyor. O gün senin için prim yatırması gerekirken yatırmamış olan ya da eksik yatıran patronun kim, yok öyle bir şey."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN