Emekliler bayram yapacak! Banka promosyon ücretlerinde büyük artış! Bankalar resmen duyurdu

Emekliler bayram yapacak! Banka promosyon ücretlerinde büyük artış! Bankalar resmen duyurdu

EYT kanun düzenlemesinin bu ay bitmeden yasalaşarak yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişi emekliye ayrılacak ve emekli maaşı almaya başlayacak. Emekliler, maaşlarını istedikleri bankadan alabiliyor. Bankalar ise maaşlarını kendi bankalardan tercih etmeleri emeklilere 'promosyon ödemesi yapıyor. EYT öncesi bazı bankalar promosyon ücretlerinde artışa gitti. İşte, emekli banka promosyonuna zam yapan bankalar...

Kamu ve özel partiler, milyonlarca emeklinin maaşlarını kendi bankalarından almaları için 'promosyon' adı altında bir kereye mahsus olarak teşvik ödemesi yapıyor. Emekli maaşını üç yıl boyunca tercih ettikleri bankadan almayı taahhüt eden emekliler, maaşlarına göre 3 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında ödeme alıyor.

Türkiye'de mevcut 13 milyon 700 bin emekli sayısına, ocak ayı bitmeden yürürlüğe girecek emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kanun düzenlemesinin ardından 2 milyon 250 bin kişi daha eklenecek. EYT düzenlemesiyle beraber bankaların emeklilere verdiği promosyon rekabeti de kızışacak.

EMEKLİ BANKA PROMOSYON SÜRESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Akbank, emekli maaşını üç yıl boyunca kendilerinden alacağına dair taahhüt veren emeklilere verdiği promosyon ödemelerinde artışa gitti. Milyonlarca emekliyi çekmeye çalışan Akbank'ın açıkladığı promosyon kampanyasına katılmak isteyen emekliler, bankanın resmi işlem kanalları üzerinden başvurularını yapabilir.

Öte yandan Türkiye Ekonomi Bankası da (TEB) emeklilere promosyon ücretlerini güncelledi. Promosyondan faydalanmak isteyenlerin bankaya üç yıl maaş alma sözü vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

emekli-banka-promosyonu-ne-kadar.jpeg

EYT'LİLERE BANKA PROMOSYONU NE KADAR?

Akbank'ın emekli promosyon miktarı şöyle:

3 bin 500 TL altında maaş alanlar: 4 bin 200 TL

3 bin 500 TL - 7 bin 500 TL arası: 4 bin 850 TL

7bin 500 TL - 10 bin TL arası: 6 bin 250 TL

10 bin TL ve üzeri: 7 bin TL

TEB'in emekli maaşına göre verdiği promosyon ödemesi şöyle:

Emekli maaşı 3 bin 500 TL'nin altında olanlar 4 bin 200 TL

3 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında olanlar 4 bin 900 TL

7 bin 500 ile 9 bin 999 TL arasında olanlar 6.300 TL

10 bin TL'nin üzerinde olanlar 7 bin TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN