Tarih belli oldu: Memur ve emekli maaşlarına ilave zam! Seçimden önce yürürlüğe girecek

Tarih belli oldu: Memur ve emekli maaşlarına ilave zam! Seçimden önce yürürlüğe girecek

Memur ve emekli maaşlarına ara zam tarihi belli oldu! Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam sonrası ek zam iddiaları gündeme gelmeye başladı. Memur ve emeklileri heyecanlandıran haber, Ankara kulislerinden sızdı. İşte, memur ve emekli maaşlarına ek zam yapılacak tarih...

2023 yılı memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı, son 24 yılın en yüksek enflasyonunun yaşandığı şu dönemde yetersiz bulundu.

Show Haber'in AK Parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, kamuoyunda düşük bulunan emekli ve memur zamları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere yeniden çalışma başlatıldı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM YAPILIR MI?

Seçim için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri konuşulurken, söz konusu çalışmanın mart ayının ortası gibi açıklanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce yüzde 25 olarak açıkladığı, gelen tepkiler üzerine ise yüzde 30'a yükselttiği zam oranıyla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olmuştu. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL'ye yükselmişti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA İLAVE ZAM NE ZAMAN?

AK Parti, maaşlara yüzde 15 ek zam daha yapılması için yeni bir çalışma başlattı.

Memur ve emeklinin maaş artışını yüzde 45'e yükseltecek bu çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mart ortasında açıklanması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN