Emekliler hesap-kitap yapmak için kolları sıvadı! İşte 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaş hesaplama

Emekliler hesap-kitap yapmak için kolları sıvadı! İşte 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaş hesaplama

Asgari ücret zammı ardından kamu görevlileri ve emeklilerin aylık ve ücretlerine yapılan zamlar belli oldu. Memurlar yüzde 30 zammın yanı sıra ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak. Zam kararları ardından 'Emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte; 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur 2023 emekli maaş hesaplama...

Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Zam oranın belli olmasının ardından en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıktı. Milyonlarca vatandaş 2023 yılında alacakları emekli maaşlarını hesaplamaya başladı.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplamasında çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok kriter etkili oluyor. Temmuz ayında 3 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşı da netleşti. 2023 yılında n düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) vatandaşlara sunduğu emeklilik yaşı ve maaş hesaplama robotu sayesinde emekli aylığı sorgulanabiliyor. Kurum tarafından yapılan açıklamada, "2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır" denildi.

SGK emekli maaşı sorgulama işlemleri:

SGK'nın uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap bağlantısına giderek giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası bilginizi girin. SSK Sicil Numarası bilginizi, baba adınızı, nüfusa Kayıtlı olduğunuz ili ve doğum tarihinizi girin. Ardından sorgulama butonuna tıklayarak sonuçlara ulaşabilirsiniz. Prim günü sayısı 3600'den az olan vatandaşların emekli aylık bilgisi görünmeyecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne zaman emekli olurum robotunu kullanarak tablo ile net bir şekilde emekli olacağınız yaşı kolayca öğrenebilirsiniz.

Cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve hizmete başlama tarihinizle ilgili alanlarını doldurun. 'Maluliyetiniz var mı, erken yaşlanma var mı?' kısımlarını 'Evet' ya da 'Hayır' olarak seçin. SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sandıklara ait gün sayınız, askerlik/sanatçı gün sayınız fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih, gerekli bilgileri girip GÖNDER tuşuna bastıktan sonra karşınıza net bir tablo çıkacaktır.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca alacakları maaş tutarını görüntüleyebilirler. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B Emekli Maaşı Hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Bu hesaplama işlemini SGK'nın uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c veya e-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama işlemi için link üzerinden açılan ekrandan istenen bilgileri doldurmanız gerekiyor.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SAYFASI

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SAYFASI

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN