Fon krizinin etkileri yatırım fonlarının ardından şirketlerin kısa vadeli finansman yükümlülüklerine de yansımaya başladı. Hedef Holding A.Ş. ile grup şirketi Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) gönderdikleri 29 Eylül 2026 tarihli açıklamalarda, 28 Eylül vadeli Borsa Para Piyasası borçlanmalarının vadesinde ödenemediğini duyurdu.
Hedef Holding’in ödeyemediği BPP borcu 1 milyar 79 milyon 264 bin 813 TL, Skyalp’in ise 65 milyon 194 bin 234 TL olarak açıklandı. Böylece iki şirketin vadesinde karşılanamayan toplam BPP yükümlülüğü 1 milyar 144 milyon 459 bin 47 TL’ye ulaştı.
HEDEF HOLDİNG: 1,079 MİLYAR TL’LİK BORÇ ÖDENEMEDİ
Hedef Holding açıklamasında, şirketin hakim ortağı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bazı malvarlığı tedbirlerinin uygulandığını, şirket ve iştirakleri nezdindeki paylara da el koyma kararı verildiğini bildirdi.
Şirket, söz konusu el koyma kararının payların mülkiyetinde değişiklik yaratmadığını ve adli tedbir niteliğinde olduğunu belirtti.
Hedef Holding, BPP borcunun vadesinde ödenememesinin nedenlerini ise şöyle sıraladı: piyasada finansman koşullarının daralması, soruşturma kapsamında alınan kararlar nedeniyle ortaklardan sağlanabilecek mali desteklerde sorun yaşanması ve ortakların yatırım yaptığı bazı yatırım fonlarının tasfiyeye alınması.
Şirket, bu gelişmeler sonucunda kaynaklara erişilemediğini ve 28 Eylül 2026 vadeli 1 milyar 79 milyon 264 bin 813 TL tutarındaki BPP borçlanmasının ödenemediğini açıkladı.

SKYALP DE 65,2 MİLYON TL’Yİ ÖDEYEMEDİ
Benzer bir açıklama Hedef Holding’in grup şirketlerinden Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık’tan geldi. Skyalp de hakim ortağı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında malvarlığı tedbirleri uygulandığını ve hakim ortak nezdindeki paylara el koyma kararı verildiğini bildirdi.
Şirket, daralan finansman koşulları, ortaklardan sağlanacak mali desteğin aksaması ve ortakların yatırım yaptığı bazı yatırım fonlarının tasfiye edilmesini gerekçe göstererek 65 milyon 194 bin 234 TL tutarındaki 28 Eylül vadeli BPP borçlanmasını vadesinde ödeyemediğini açıkladı.

BORÇLARIN VADELERİNİN UZATILMASI İÇİN BAŞVURU
Her iki şirket de ödenemeyen borçlara ilişkin olarak vade ve koşulların uygun görülecek teminat ve şartlarla uzatılması için 28 Eylül’de ilgili kurumlara başvurduklarını duyurdu.
Açıklamalarda, kurumlarla iletişimin sürdüğü ve sürecin takip edildiği belirtildi. Borsa Para Piyasası, aracı kurum ve diğer yetkili piyasa katılımcılarının kısa vadeli fon fazlası veya ihtiyacını karşılamak amacıyla borç alıp verebildikleri organize piyasalardan biri. Hedef Holding ve Skyalp’in açıklamaları, fon tasfiyelerinin ve soruşturma kapsamında getirilen mali tedbirlerin şirketlerin kısa vadeli finansmana erişimi üzerindeki etkisini de ortaya koydu.
