Meteoroloji: Sağanak ve soğuk hava hafta boyunca etkili olacak

Meteoroloji: Sağanak ve soğuk hava hafta boyunca etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 30 Eylül-6 Ekim tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredecek. Birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, bazı kesimlerde yağışlar kuvvetli olacak. İstanbul’da üç gün boyunca aralıklı sağanak görülecek; yağışların yarın ve cuma günü yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta boyunca etkisini koruması beklenirken, birçok bölgede gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 30 Eylül-6 Ekim dönemini kapsayan tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Yarın Marmara’da Edirne dışında kalan kesimler ile Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Malatya, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde de yağış öngörülüyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde de kuvvetli yağış tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ BİRÇOK BÖLGEDE SAĞANAK BEKLENİYOR

Perşembe günü Marmara’nın bazı kesimleri, Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. Ege ve İç Anadolu’daki bazı illerde de yağış bekleniyor.

Akdeniz’de Isparta ve Kahramanmaraş dışında kalan kesimler ile Kırklareli, Karaman, Niğde, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

CUMA GÜNÜ İSTANBUL’DA YAĞIŞ KUVVETLENECEK

Cuma günü Marmara, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, İstanbul, Kocaeli ve Adana çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın yarın Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz kıyılarında, perşembe ve cuma günleri ise Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden saatte 40-70 kilometre hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hafta sonu ve gelecek haftanın ilk günlerinde yağışların özellikle Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu’nun bazı kesimlerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Ankara’da yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Başkentte en yüksek sıcaklığın yarın 19, perşembe 18, cuma ise 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da üç gün boyunca aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışların yarın ve cuma günü yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kentte en yüksek sıcaklığın yarın ve perşembe 22, cuma günü ise 20 derece olacağı öngörülüyor.

İzmir’de yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, en yüksek sıcaklığın yarın 27, perşembe ve cuma günü 25 derece olacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN