Bunlar iyi günlerimizdi... Meteoroloji gün verdi, sağanak ve kar yurdu esir alacak

Bunlar iyi günlerimizdi... Meteoroloji gün verdi, sağanak ve kar yurdu esir alacak

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; hafta içi, yurdun genelinde mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ve az bulutlu ya da açık bir hava etkili olurken, cumartesi günü ise yedi bölgeye şiddetli yağış geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, yurdun kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak ve Bartın çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminine göre, yurdun genelinde bir süredir mevcut olan açık hava, hafta sonu ise yerini yedi bölgede yağışa bırakacak. Yurdun genelinde sağanak yağış hakim olurken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı hakim olacak.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

1-001.jpg

25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-002.jpg

26 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-003.jpg

27 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

1-004.jpg

28 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN