Başarı belgesi alan çocuklara 5 bin 104 TL eğitim desteği! Başvurular başladı, yılda iki defa veriliyor

Başarı belgesi alan çocuklara 5 bin 104 TL eğitim desteği! Başvurular başladı, yılda iki defa veriliyor

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber milyonlarca öğrenci karnelerini aldı. Başarılı olan öğrenciler takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Sosyal yardım alan ailelerin belge alan öğrencilerine devlet tarafından 5 bin 104 TL başarı teşvik ödemesi yapılıyor. İşte, eğitim desteği başvuru sayfası...

2023 yılında kamu kurumları tarafından sosyal yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Gıdadan konut kirasına, elektrikten doğal gaz faturasına çeşitli kalemlerde yapılan nakdi yardımlara bu yıl 5 bin 104 TL eğitim desteği de eklendi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE 5 BİN 104 TL EĞİTİM DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay Bakanlar Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada başarı teşvik programı ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.

Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1,5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak"

2023 BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise yaptığı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3'e girenlere, okulda ilk 5'e girenlere asgari ücretin yüzde 60'ına kadar verileceğini söyledi.

2023 yılında net asgari ücret 8 bin 507 lira olarak açıklandı. Buna göre hesaplama yapıldığında başarılı öğrencilere 5 bin 104 TL'lik destek ödemesi yapılacak.

2023 EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek ödemesi her yıl iki defa verilecek. İlk dönem sonunda ve yaz tatilinde verilecek destek ödemeleri için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) bizzat yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor.

Öte yandan sosyal yardım almak isteyen vatandaşların başvurularını e-Devlet üzerinden de yapabildiğini hatırlatalım.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN