Almanya'da Özlem Türeci ve Uğur Şahin depremi: Korona savaşçıları ülkeyi terk ediyor

Almanya'da Özlem Türeci ve Uğur Şahin depremi: Korona savaşçıları  ülkeyi terk ediyor

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya'yı terk ediyor. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, iki ismin şirketin üretim ve AR-GE projeleri için Almanya'dan kaçtığını belirterek Alman hükümetini eleştirdi. Bild'in “Corona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimini eleştirdiği haberinde Türeci ve Şahin'in araştırmalarını Mainz’ten İngiltere’ye taşıma kararı aldığını belirtti.

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya'da gündem oldu. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, iki ismin şirketin üretim ve AR-GE projeleri için Almanya'dan kaçtığını belirterek Alman hükümetini eleştirdi.

Koronavirüs salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren ve Pfizer ile iş birliği yapan BioNtech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya’nın gündemine oturdu. Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, Almanya’nın yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığını açıklarken,“Korona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimini eleştirdi.

'MAİNZ'DEN İNGİLTERE'YE GİDİYORLAR'

Türkiye’de de kullanılan corona virüsü aşısı geliştiren ve hem Almanya’nın gelirini artıran hem de kendi ceplerini dolduran bilim insanlarının kanser araştırmaları için operasyonlarını Mainz’ten İngiltere’ye taşıma kararı almasına dikkat çekildi. Sözcü'nün aktardığına göre Bild’de yer alan haberde, “Eskiden ‘Made in Germany’ bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor. Ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman corona devi BioNTech” denildi.

'ALMANYA’DAKİ SİYASETÇİLER KARAR VERMELİ'

BioNTech’in Alman bürokrasisi sebebiyle ülkeden ayrıldığına dikkat çekilirken, gazeteye konuşan 55 yaşındaki Özlem Türeci ise “Almanya’daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli” dedi.

Bayer ve BASF gibi şirketlerin de üretim yerlerini değiştirdiği belirtilirken bu şirketlerin ise Çin ve ABD’yi tercih ettiğine vurgu yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN