Çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarına 'hadım' cezası! Beklenen kanun teklifi Meclis'ten geçti

Çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarına 'hadım' cezası! Beklenen kanun teklifi Meclis'ten geçti

Bir süredir toplumun bazı kesimlerinden talep edilen cinsel istismar suçlarının cezasının ağırlaştırılmasına yönelik kanun düzenlemesi Meclis'ten geçti. Çocuklara ve reşit olmayanlara yönelik cinsel saldırı suçunu işleyen kişinin hadım edilmesini öngören yasa teklifi kabul edildi. İşte detaylar...

Kırgızistan'da Meclis (Cogorku Keneşi); Anayasa Mevzuatı, Devlet Yapısı, Adli ve Hukuki Konular ile Meclisin İç Tüzüğü Komitesi'nde, Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Ceza İnfaz Yasası'nda değişikliği öngören çocuklara ve reşit olmayanlara yönelik 'cinsel saldırı' cezalarının artırılmasını öngören yasa teklifi görüşüldü.

CİNSEL İSTİSMAR CEZASI AĞIRLAŞIRILDI

Milletvekili Ulan Bakasov'un hazırlayıp sunduğu yasa teklifi, söz konusu meclis komitesinde kabul edildi.

Bakasov, ülkenin yargı sisteminde cezaları hafifletme eğilimi olduğuna işaret ederek yasa teklifinin çocuk ve reşit olmayanlara cinsel istismarın önlenmesi için verilen cezaların ağırlaştırılmasını öngördüğünü dile getirdi.

kirgizistan-milletvekili-ulan-bakasov.jpg
Ulan Bakasov

TECAVÜZ SUÇUNA HADIM CEZASI VERİLECEK

Çocuk ve reşit olmayanlara yönelik cinsel istismar (tecavüz) suçundan mahkum olan hükümlülere verilen cezanın 20 yıla çıkarılmasını veya müebbet hapis cezasının uygulanmasını öneren Bakasov, psikiyatrilerin kontrolünde, pedofiliye eğilimli olması durumunda mahkumu salıvermeden 6 ay önce hadım edilmesini teklif etmişti.

Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesinin ardından onaylanması halinde yasalaşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN