Meteoroloji'den 21 kente uyarılar peş peşe: Fırtına koptu kopacak

Meteoroloji'den 21 kente uyarılar peş peşe: Fırtına koptu kopacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin tamamı ile Doğu Anadolu'nun doğusunda olması beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar sebebiyle 21 il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilen son açıklamalara göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Gnüneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği düşünülüyor.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ALARM VERİLDİ

Olacağı öngörülen yağışların Güney ve Kıyı Ege ile Göller Yöresi'nde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı düşünülürken, 1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgârın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

TURUNCU VE SARI UYARI 21 İL İÇİN GELDİ

Meteoroloji tarafından gök gürültülü sağanak beklenen, Aydın, Antalya, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Muğla için turuncu, uyarı verilirken; kuvvetli rüzgar beklenen, Afyonkarahisar, Bolu, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Karaman ve gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar beklenen, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta ve Uşak için sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

SARI KOD NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

27 OCAK 2022 CUMA

1.png

28 OCAK 2022 CUMARTESİ

2.png

29 OCAK 2022 PAZAR

3.png

30 OCAK 2022 PAZARTESİ

4.png

31 OCAK 2022 SALI

5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN