294 araçtan sadece 10 model kaldı: İşte vergisi bedelini aşmayan araçlar

294 araçtan sadece 10 model kaldı: İşte vergisi bedelini aşmayan araçlar

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, ülkemizde satılan 294 model arasında vergisi araç bedelini aşmayan 10 modelin kaldığını açıkladı. Özpeynirci, bu tablonun da ‘şimdilik’ olduğunu ve fiyatların daha da artacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından özellikle son bir yıldır artan otomobil fiyatlarını durdurabilmek sebebiyle geçtiğimiz kasım ayında sıfır otomobiller için matrah (vergiye tabi tutar) düzenlemesi getirilmişti. Yapılan düzenleme, satılan araçların yaklaşık yüzde 30’unu etkilemişti.

Yaşanan fiyat artışları sebebi ile satılan her 10 araçtan dokuzu yüzde 80’lik yüksek ÖTV dilimine girmişti. Matrah artışı ile birlikte de bazı araçlarda tekrar yüzde 50 ve 60’lık ÖTV dilimine girmiş oldu. Fiyatları da belli oranda düşmüştü.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bu düzenlemeye rağmen araç fiyatlarındaki artış ise devam etti. Fiyatların büyük bölümünü devlete ödenen vergiler oluşturuyor.

10 MODEL KALDI

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Gazete Pencere’deki yazısında Türkiye’de satılan 294 model arasında vergisi araç bedelini aşmayan 10 modelin kaldığını açıkladı. Bu modellerin hepsi yüzde 50 ve 60’lık vergi dilimlerine giren araçlar. Yüzde 70’lik dilime giren araçlarda ödenen vergi miktarı yüzde 100,6’ya çıkıyor. Diğer dilimlerde bu daha da artıyor.

Özpeynirci, bu tablonun da ‘şimdilik’ olduğunu ve fiyatların daha da artacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN