Bunu yapan ev sahiplerinin sonu hapis olacak! Bakanlıktan flaş karar çıktı: Sakın yapmayın!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle on binlerce insan hayatını kaybederken bölgedeki 5 milyon insanın yurt genelindeki diğer illere yerleştiği tahmin ediliyor. Çevre kentlere giden depremzedelerin çaresizliğini fırsat bilen bazı ev sahipleri kira fiyatlarına yüzde 50 artırdı. Adalet Bakanlığı, fahiş kira artışlarını önlemek için yasa çıkarma hazırlığına başladı. İşte, kiraya yüksek zam yapan ev sahiplerine verilecek ceza...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti, 114 bin 991 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 528 bin 146 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi. Gayriresmi verilere göre, deprem bölgesindeki tahmini 5 milyon insan, Türkiye'nin diğer illerine yerleşti.

Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara hapis cezası ön gören yasa için teknik çalışma başlattığını duyurdu.

FIRSATÇILIK YAPAN MÜLK SAHİPLERİNE HAPİS CEZASI

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen ve 11 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından sıkça gündeme gelen fahiş fiyat artışlarıyla ilgili harekete geçti.

Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa için teknik çalışma başlattı.

ANLIK VE SON DEPREMLER HARİTASI

İlgili Haberler

Süper Lig maçlarında şifre kaldırıldı! Bein Sports, 14 maçı ücretsiz yayınlayacak! İşte o maçlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 45 bini aştı
Bahçeli iktidarı eleştiren depremzedelere sert çıktı: Sessizlik olacak, hepsini dağıtın gitsin

Ekonomi Haberleri