Son dakika! Deprem fırtınası: Kahramanmaraş şimdi de 7.6 ile sarsıldı| Son depremler

Son dakika! Deprem fırtınası: Kahramanmaraş şimdi de 7.6 ile sarsıldı| Son depremler

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ta yeni bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Ekinözü'de saat 13.25'te derin 16.4 km derinliğinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ise, depremin merkez üssünü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi, büyüklüğünü ise 7,6 olarak açıkladı.

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihini Kahramanmaraş depremi olarak hatırlayacak. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem 10 ili sarstı. İçişleri Bakanı Soylu, dördüncü seviye alarm verildiğini duyurdu.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Büyük afete ilişkin son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, enkaz altından da 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta bir deprem daha meydana geldi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Sarsıntı bu kez saat 13.24'te meydana geldi. Depremin büyüklüğünü AFAD 7.6 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Elbistan ve büyüklüğü 7.5 olarak belirledi. AFAD depremin derinliğini 7 kilometre, Kandilli Rasathanesi 16.4 kilometre olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'ne göre; saat 14.43'te Kahramanmaraş Ekinözü merkezli bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3.8, derinliği 10.5 km olarak kaydedildi.

AFAD: ARTÇI DEĞİL BAĞIMSIZ BİR DEPREM

AFAD'tan yapılan açıklamada ''7.6’lık deprem artçı değil, bağımsız bir deprem'' denildi.

AFAD Deprem Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 büyüklüğünün zerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak az önce yine aynı bölgede yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 büyüklüklerine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin." diye konuştu.

BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem, Ankara, Samsun, Adana, Çorum ve Kırıkkale'de de hissedildi.

AFAD: TSUNAMİ TEHLİKESİ YOK

Öte yandan AFAD'tan, yapılan açıklamaya göre tsunami tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz’de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN