Gelecek Partisi'nden 'aşı nerde' kampanyası

Gelecek Partisi, hükümetin 11 Aralık’ta başlanacak dediği aşılamaya hala geçilememesi nedeniyle sosyal medya üzerinden #AşıNerde kampanyası başlattı.

KARAR.COM

Çin aşısı rötarlı bir şekilde 2020’nin son günlerinde Türkiye’ye geldi. Sağlık çalışanları başta olmak üzere kronik rahatsızlığı olanlara öncelikli uygulanacak aşıda hala uygulama aşamasına geçilememesi tepkilere neden oldu.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, aşının yeterince güvenli olduğunu ve Acil Kullanım Onayı için sürecin başladığını duyurarak hedefin 18 yaş üstü herkesin aşılanması olduğunu duyurdu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Perşembe ya da Cuma günü aşılamanın başlayacağını ifade etti.  

Dünyada pek çok ülkenin aşılamaya geçmesine karşın Türkiye’de hala öncelikli grupların bile aşılanamaması tepkilere neden olurken, Gelecek Partisi, sosyal medya üzerinden #AşıNerde kampanyası başlattı.  

DAVUTOĞLU: ÇİN İLE YAPTIĞINIZ ANLAŞMAYI AÇIKLAYIN  

Kampanya kapsamında paylaşımda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Aşı meselesi, milli güvenlik meselesidir. Çin ile yaptığınız anlaşmayı açıklayın!” ifadelerini kullandı.  

Aşılamanın gecikmesine tepki gösteren Davutoğlu, şunları aktardı:  

11 Aralık’ta aşılama başlayacak dediniz, bir ay geçti aşılama başlamadı. Aracı yok dediniz, aracı çıktı. Aşı meselesine bile rant olarak bakan yönetim, bu sağlık sorununu çözebilir mi? #AşıNerde❓ 

 

 

SERKAN ÖZCAN: HERKESİN AKLINDA TEK SORU VAR #AŞINERDE

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da "Sn. Sağlık Bakanı’nı ciddiye alırsak aşıyla ilgili an itibariyle aşı dışında hiçbir eksiğimiz yok!! Milletin sağlığıyla ve ekonomisiyle sorumsuzca oynanmasına da, aşı gündeminin suni konularla yok edilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Soru basit: #AşıNerde?" dedi. 

 

 

Birçok Gelecek Partisi yöneticisinin dahil olduğu kampanyaya sosyal medya kullanıcıları da destek verdi.  

 

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Aşıla nedir, nasıl indirilir? Sağlık çalışanları için aşı takvimi uygulaması
Koronavirüs aşısı ne zaman ve nasıl yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi!
Son dakika! Erdoğan: Aşılama Perşembe veya Cuma başlıyor

Güncel Haberleri