Aşıla nedir, nasıl indirilir? Sağlık çalışanları için aşı takvimi uygulaması

Aşıla nedir, nasıl indirilir? Sağlık çalışanları için aşı takvimi uygulaması

Corona virüsü aşı sırası nasıl öğrenilir, merak konusu oldu. Covid-19 aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği 'Aşıla' mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Sağlık çalışanları, iPhone ve Android telefonlara indirilen uygulama aracılığıyla koronavirüs aşı programını öğrenebilecek. 'Aşıla' platformuna asila.saglik.gov.tr adresinden ulaşmak da mümkün. İşte, aşı sırası sorgulama ekranı...

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları için kovid-19 aşı takibini kolaylaştırmak amacıyla mobil telefonlara indirilerek kullanılabilen 'Aşıla' uygulamasını geliştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılama işlemlerinin 14 Ocak 2021 Perşembe veya 15 Ocak 2021 Cuma günü başlayacağını açıkladı. Vatandaşlar için aşı takvimi 'e-Nabız' uygulamasında yayınlanacak ve sırası gelen vatandaşlar aşı olacağı tarihi, saati, sağlık merkezini sorgulayabilecek

AŞILA NEDİR?

Aşı takibi için indirme işleminin yapılması gereken uygulama, koronavirüs aşılama takviminde kullanılacak. Mobil telefonlara indirilerek kullanılabilecek 'Aşıla' uygulaması ile covid-19 aşı kayıtları yapılacak. Bu kapsamda, aşıdan önce mutlaka 'Aşıla' üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Önce kayıt sonra aşı yapılacak.

AŞILA NASIL İNDİRİLİR?

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına asila.saglik.gov.tr adresinden erişilebilecek. Aşıla mobil uygulaması mobilmarket.saglik.gov.tr adresi üzerinden iPhone, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek.

AŞILA iPHONE İNDİR

AŞILA ANDROID İNDİR

AŞILA HUAWEI İNDİR

thumbs-b-c-59871ed060fc1a9b8cf54ed830fd2be5.jpg

AŞILA NASIL KULLANILIR?

Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilmeli. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılmalı. Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların corona virüsü aşılanma sürecini takip edebilecek. 27 bin Aile Sağlık Merkezi süreçte etkin ve hızlı rol oynayacak. Kamu hastaneleri ile özel hastaneler de devreye girecek. Günde en az 1 milyon 100 bin kişinin aşılanması planlanıyor.

KORONAVİRÜS AŞI SIRASI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN