Muş’ta mutasyonlu koronavirüs paniği! Bir köy karantinaya alındı

Muş’ta mutasyonlu koronavirüs paniği! Bir köy karantinaya alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘mutasyonlu koronavirüsün’ Türkiye’de de tespit edildiğini duyurmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Muş’un bir köyü tespit edilen mutant virüs nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Hasköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Hasköy ilçesi Yukarıüçdam köyünde koronavirüs (Kovid-19) yeni mutasyonuna ilişkin pozitif vaka çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun anlaşılması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına istinaden köyün 14 gün süre ile karantinaya alındığı kaydedildi.

BAKAN KOCA 15 KİŞİDE TESPİT EDİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, mutant virüsün Türkiye’ye de sıçradığını duyurarak, şu ifadeleri kullanmıştı:  

İngiltere'den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. 

İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. 

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere'den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN