Koronavirüs gorillere de bulaştı

Koronavirüs gorillere de bulaştı

Dünya genelinde 90 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüs bu defa hayvanlarda görüldü. Amerika Birleşik Devletleri'nde San Diego Hayvanat Bahçesi'ndeki bazı gorillerin kovid-19 testi pozitif çıktı.

Çin'de ortaya çıkan dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) insanlardan sonra hayvanlarda görülmeye başladı. ABD'de bir hayvanat bahçesinde yaşayan gorillere Kovid-19 salgını bulaştı.

Hayvanat bahçesinin direktörü Lisa Peterson bir arada yaşayan 8 gorilde virüs olduğunu tahmin ettiklerini ve bazılarının öksürdüğünü açıkladı.

Gorillerin virüsü hayvanat bahçesinde çalışanlardan birinden kapmış göründüğü belirtildi. Koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyurulan söz konusu çalışanın herhangi bir semptom göstermediği ve gorillerin etrafındayken sürekli maske taktığı açıklandı.

Euronewsin haberine göre, hayvanat bahçesi, Kaliforniya'da salgın önlemlerinin sıkılaştırıldığı 6 Aralık'tan beri halka kapalı durumda.

Hayvanat bahçesinin direktörü Lisa Peterson veterinerlerin gorilleri yakından takip ettiğini belirtirken hayvanlara vitamin, sıvı ve gıda desteği verildiğini ama özel bir ilaç tedavisi uygulanmadığını açıkladı. Peterson, nefes daralması ve öksürme dışında gorillerin iyi durumda olduğunu vurguladı.

Şu ana kadar vizonlardan kaplanlara kadar çok sayıda vahşi hayvanda Covid-19 tespit edilmişti fakat hastalığın gorillere bulaştığı ilk defa tespit edildi ve gorillerin ciddi bir reaksiyon geliştirip geliştirmeyeceği henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN