İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir? Son gün 15 Ocak!

İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir? Son gün 15 Ocak!

HES kodunu İstanbulkart'a yükleme işlemi www.istanbulkart.istanbul internet adresinden yapılabiliyor. HES kodu tanımlanmayan İstanbulkartlar, 15 Ocak 2021'den itibaren pasif hale gelecek. İşte, adım adım İstanbulkart ile HES kodu eşleştirme işlemi...

İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği neticesinde, kent genelinde kullanılan İstanbulkart ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu eşleştirilerek, covid-19 teşhisi konan veya koronavirüs temaslı vatandaşların İstanbulkart'ı askıya alınarak toplu taşıma araçlarına binmeleri engellenecek. HES kodu tanımlanmayan İstanbulkartların, 15 Ocak 2021 tarihinden sonra kullanılamayacağını belirtelim.

İSTANBULKART İLE HES KODUNU EŞLEŞTİRME SAYFASI

* İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için kisisellestirme.istanbulkart.istanbul internet adresine giriş sağlayın.

* Açılan formda sırasıyla; ad, soyad, TC kimlik numarası, doğum tarihi, e-posta adresi, 16 haneli İstanbulkart numarası, telefon numarası, HES kodu bilgilerini doldurun.

* Formun sonunda yer alan "Kullanım Koşulları ve Çerçeve Sözleşmesini onaylıyorum" ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek onaylayın.

* 'Kaydet' butonuna basarak eşleştirme işlemini tamamlayın.

* Bu işlem sonrasında HES kodunuz, İstanbulkartınıza otomatik olarak tanımlanır, sonrasında başka bir işleme gerek yoktur.

* HES kodu eşleşmemiş İstanbulkartlar 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren kullanılamayacak.

HES KODU ALMA EKRANI

2020-12-16-203109.jpg

istanbulkart-2.jpg

İSTANBULKART'A HES KODU NASIL YÜKLENİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul'daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki İstanbul Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri (BELBİM) ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

KORONAVİRÜSE YAKALANANLARIN İSTANBULKART'I DONDURULACAK

Bu entegrasyonla, Sağlık Bakanlığı tarafından İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkartları askıya alınacak. Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak.

KAÇ KİŞİ İSTANBULKART KULLANIYOR?

İstanbul'da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunuyor. Bunların 8 milyon 260 bin 87 adedi (yüzde 24) kişiselleştirilmiş durumda. Corona virüsü salgını sürecinde İstanbulkart kullanımı düştü. Örneğin, Ağustos 2020'de aktif kullanılan İstanbulkart sayısı 7 milyon iken bunların 2 milyon 800 bini (yüzde 40) kişiselleştirilmiş İstanbulkart'lardan oluşuyor.

İSTANBULKART iPHONE UYGULAMASI

İSTANBUL ANDROID UYGULAMASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN