HES kodu eşleşmemiş İstanbulkart'lar iptal oluyor!

HES kodu eşleşmemiş İstanbulkart'lar iptal oluyor!

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında getirilen toplu ulaşımda HES kodu kontrolü zorunluluğu getirilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşleşmesi yapılmamış kartların kullanılmayacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın Eylül sonunda yayınladığı genelgeyle şehir içi toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulaması getirildiği bildirilmişti. İBBden yapılan açıklamada İstanbulkart kullanıcılarının 15 Ocak’a kadar  eşleşme yapması gerektiği aksi takdirde kartların kullanılmayacağını duyurdu.

Genelgeyle Covid-19 tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekenlerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılarak, toplu ulaşım kullanımının geçici olarak engellenmesi amaçlandı.

Genelge ilk aşamada şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart olan kişiselleştirilmiş İstanbulkartları kapsıyordu.

İstanbulkart sitesi üzerinden gerekli bilgiler girilerek kart-HES kodu eşleşmesi yapılabiliyor.

hayatevesigar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN