Türkiye'de kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Türkiye'de kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Kaç kişiye covid-19 aşısı yapıldı, merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı covid19asi.saglik.gov.tr internet adresinden, Türkiye'de corona virüsü aşısı yapılan kişi sayısını anlık olarak kamuoyuyla paylaşacak. Ücretsiz yapılan aşı işlemi için sırası gelen vatandaşlar SMS mesajla bilgilendirilecek. Öte yandan aşı olacağınız tarihi, sağlık merkezini e-Nabız uygulamasından sorgulamanız mümkün. İşte, aşıda son durum...

Koronavirüs aşısı sırası nasıl öğrenilir, merak ediliyor. Çin ve Almanya'dan getirilen covid-19 aşısı vatandaşlara ücretsiz olarak yapılmaya başlandı. Sağlık çalışanları ve risk grubundakilerin öncelikli olduğu aşı sırasını vatandaşlar e-Nabız'dan giriş yaparak öğrenebilir. Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de kaç kişinin aşı olduğunu anlık olarak web sitesinden paylaşacak.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ KOVİD-19 AŞISI OLDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın canlı yayında aşı olmasının ardından Türkiye'de aşılama çalışmaları resmen başladı. Ücretsiz olan aşılama işlemlerinde son durum covid19asi.saglik.gov.tr internet adresinden anbean paylaşılıyor. Öte yandan vatandaşlar, aşı sırasını e-Nabız ve MHRS platformuna giriş yaparak öğrenebilir.

2021-01-14-173452.jpg

Koronavirüs aşısı öncelikle sağlık çalışanları daha sonra kamu kurumlarında hizmet verenler ve 65 yaş ve üzeri kişilere uygulanacak. Daha sonra tüm vatandaşlara aşı yapılması planlanıyor.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Covid-19 aşı randevusu, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) internet sitesi olan www.mhrs.gov.tr adresi üzerinden veya ALO 182'den randevu alınarak başvuru yapılabiliyor. Kişiye tanımlanan aşı takvimi e-Nabız veya MHRS uygulamalarından sorgulanabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN