Ali Babacan'dan Erdoğan'ın sözlerine tepki: Kürtleri teröristlikle itham ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisine katılan Mehmet Ali Çelebi ve eşine çocuk sayılarını sormuş, "Sayıları artırmak lazım, bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" şeklinde sözler sarf etmişti. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, "Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda rozet takmış ve bu sırada Çelebi’nin elini sıkarak “Senin çocuk kaç tane” diye sormuştu.

"SAYILARINI ARTIRMAK LAZIM"

Çelebi ise “Bir tane efendim” diyerek yanıt vermişti. Mehmet Ali Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret ederek, “Doktora yapıyor, kariyer” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım” karşılığını vermişti.

"PKK’NIN 5 TANE, 10 TANE, 15 TANE VAR"

Çelebi’nin eşine yaşını sorduktan sonra “46” cevabını alan Erdoğan'ın “Allah’tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” şeklindeki sözleri dikkat çekmişti.

BABACAN: KÜRT VATANDAŞIMIZI TERÖRİSTLİKLE İTHAM EDİYOR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Babacan şu ifadeleri kullandı:

Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Babacan: Baraj diye bir derdimiz yok
Gelecek Partili Torun'dan AK Partili Kürtlere istifa çağrısı: O hakaretten sonra nasıl durabiliyorsunuz?
Erdoğan, Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı: 'Tek çocukla olmaz' dedi

Güncel Haberleri