Babacan'dan memur ve emekli maaşı zammına tepki: Hükümet; sadece kepçeyle toplamayı biliyor

DEVA Partisi lideri Babacan, haziran enflasyonuyla birlikte memur ve emekli maaşlarına sadece yüzde 8,45 artış yapılmasına, elektrik ve doğal gaza gelen son zamları hatırlatarak tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran enflasyonu beklentilerin üzerinde artışla yüzde 1,94 yükselirken, yıllık enflasyon da yüzde 17,53 seviyesine çıktı. Böylelikle yıllık enflasyon, son iki yılın zirvesine yükseldi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 8,45 ARTIŞ

Haziran enflasyonuyla birlikte yılın ilk yarısının enflasyon oranı da belirlenmiş oldu. Yılın ilk altı ayında yüzde 8,45'lik enflasyonla birlikte, memur, sözleşmeli çalışan ve emeklilerin yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranları netleşti. Memurlar ve memur emeklileri temmuz ayında maaşlarına yüzde 3'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 8,45 olacak.

BABACAN ZAMLARI HATIRLATARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, elektriğe yüzde 15, doğal gaza ise yüzde 12 zam yapıldığını hatırlatarak, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 8,45'lik artışın, yaşanan fiili enflasyonun çok gerisinde olduğunu kaydetti.

Babacan, "Hükûmet; sadece kepçeyle toplamayı biliyor. Ama verirken elinde çay kaşığı bile yok" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğal gazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam geldi. Elektriğe 'maliyet artışları' nedeniyle tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. Elektrikte son 3 yıllık artış yüzde 100'ü geçerken, doğal gazda yılbaşından bu yana fiyat değişimi yüzde 19'u buldu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Memurlardan 'zam' tepkisi: Ne adaletli ne de hakkaniyetli!
En düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte öğretmen, polis, doktor maaşı 2021
Enflasyonda yükseliş sürecek mi? Ekonomistlerden 'Bugünleri arayacağız' uyarısı

Güncel Haberleri