Bakanlıktan dikkat çeken değişiklik: Bir doğal sit alanı daha imara açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tepki çeken düzenleme kararı sonrası Beykoz, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı’nda yer alan Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle’nin bir kısmında doğal sit değişikliğine gidildi. Böylece bölgede yapılaşmanın önü açılmış oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın doğal sit alanları için koruma ve kullanım koşullarını yeniden düzenleme kararı tepki çekmiş, karar çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi gibi birçok yerde sit değişikliğine gidilmişti. Yaşananların ardından bakanlık, bu kapsamda 20 Aralık’ta, İstanbul’un oksijen deposu Beykoz’da da dikkat çeken bir değişikliğe imza attı.

halktv.com.tr'den Hazal Ocak'ın haberine göre; Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Doğal Sit Alanı Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle’nin bir kısmını “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, bir kısmını da “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil etti. Bakanlık kararında bölgedeki “Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan” tesciline yönelik yürütülen idari sürecin devam ettiğini de ifade etti.

'TURİZM TESİSLERİ YAPILABİLİYOR'

Resmi Gazete’de geçen yıllarda yayımlanan doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararına göre "Nitelikli Doğal Koruma Alanı"na iskele, balıkçı barınağı ve bekçi kulübesi yapılabiliyor. Yine aynı karara göre "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı"na ise doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin verilebiliyor. Aynı zamanda bu alanlara koruma amaçlı imar planına uygun olması koşulu ile turizm tesisleri yapılabiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Resmi Gazete'de yayımlandı: Balıkesir'de iki ayrı doğal sit alanını 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
8 ildeki 11 doğal sit alanı 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti

Güncel Haberleri