DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte DGS sınav giriş belgesi sorgulama sayfası

ÖSYM, yayımladığı başvuru kılavuzunda sınav giriş belgesinin açıklanacağı tarihe yer verdi. DGS sınav giriş belgesi üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri yer alıyor. İşte, DGS sınavı giriş belgesi çıktısı alma ekranı...

Üniversitelerin meslek yüksekokulu ve önlisans mezunları dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmek için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılacak. Sınava girişte adaylardan geçerlik kimlik belgesi ile birlikte sınav giriş belgesi istenecek. DGS sınav giriş belgesinde fotoğrafın olması zorunluyken renkli veya renksiz çıktı kabul edilecek.

DGS SINAVI NE ZAMAN 2021? İŞTE DGS SINAV TAKVİMİ

Başvuru tarihleri: 21-31 Mayıs 2021

Geç başvuru tarihi: 8 Haziran 2021

Sınav tarihi: 11 Temmuz 2021

Sınav sonuçlarının açıklanması: 12 Ağustos 2021

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

İki yıllık (önlisans) eğitimlerini dört yıllık (lisans) programlarına tamamlamak isteyen adayların katılacağı Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. ÖSYM, başvuru kılavuzunda sınav giriş belgelerini sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinde adayların görüntüleyebileceğini duyurdu. Buna göre sınav yerlerinin 1 Temmuz 2021 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Giriş belgelerinde sınavın gerçekleştirileceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayların fotoğrafları bulunacak. Adaylardan giriş belgeleri ile birlikte geçerli kimlik belgesi istenecek. Öğrenci kartı, sürücü belgesi ÖSYM sınavlarında geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmiyor. Süresi dolmamış pasaport, nüfus cüzdanı ve fotoğraflı kimlik kartı ile adaylar sınava giriş yapabilir.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

DGS sınav giriş belgeleri sınav tarihinden en az 10 gün önce adayların erişimine açılacak. Sınav giriş belgelerini edinmek isteyen adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş işleminin ardından sol tarafta bulunan menüde başvurular kısmından adaylar sınav giriş belgelerinin çıktısını alabilir.

2021 DGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI

DGS SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS'DE KAÇ SORU VAR?

DGS'de 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru adaylara yöneltilir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunur. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik değildir.

2021 DGS SINAVINDA NELER SORULACAK?

Dikey Geçiş sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacaktır. DGS sınavında 120 soru için adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınavda uygulanacak testlerde, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır. Test soruları farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

DGS 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olur.

Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürür.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından her yıl düzenleniyor.

Sınavda uygulanan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir.

DGS BAŞVURU KILAVUZU 2021

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

DGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AYT-TYT-YDT sınav sonuç tarihi
Abbas Güçlü'den zehir zemberek açıklamalar: Hiç kimse bu eziyeti çocuklara çektiremez

Güncel Haberleri