Abbas Güçlü'den zehir zemberek açıklamalar: Hiç kimse bu eziyeti çocuklara çektiremez

Abbas Güçlü'den zehir zemberek açıklamalar: Hiç kimse bu eziyeti çocuklara çektiremez

YKS'nin tüm oturumlarının bitmesinin ardından soruların zorluk-kolaylık derecesi tartışılırken, en sert yorum Abbas Güçlü'den geldi. Yıllardır eğitime yönelik eleştirileri ile tanınan Güçlü, yaptığı paylaşımlarla hem ÖSYM'ye hem de MEB'e yüklendi: Bu yıl hem eğitim yoktu hem de ek süre. Çocuklarımız ve onların karşısında eriyip biten velilerimize, bu eziyeti çektirmeye hiç kimsenin hakkı yok.

Üniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu yapılan oturumlarla sona erdi.

YKS'nin tüm oturumlarının bitmesinin ardından soruların zorluk, kolaylık derecesi tartışılırken, en sert yorum Abbas Güçlü'den geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan Güçlü, şunları kaydetti: "Matematik yine ezdi geçti. ÖSYM ne yapmaya çalışıyor? Verilen eğitimle sorulan sorular ne kadar örtüşüyor? Bu yıl hem eğitim yoktu hem de ek süre. Çocuklarımız ve onların karşısında eriyip biten velilerimize, bu eziyeti çektirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Başarısız olan MEB ve ÖSYM'dir."

"PUANLAR DEĞİŞİR AMA..."

Matematiğin en zorlayıcı alan olduğunu belirten Güçlü "Hem LGS hem de YKS'de matematik ortalaması dibe vurursa, hiç şaşırtıcı olmaz. Puanlar değişir ama Türkiye sıralaması çok değişmez çünkü herkes aynı durumda. Sıralamanızı görmeden boşuna üzülmeyin. Geçen yılın ortalama, standart sapmasına göre yapılan puan hesabı da yanıltıcı olabilir" ifadelerini kullandı.

YSK SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN