Hakim ve savcı kura sonuçları açıklandı mı? 2021 HSK kura sonuçları isim listesi sorgulama

Hakim savcı kura sonuçları ve atama yerleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni atamalarla hakim ve savcı sayısı 22 bin 859'a yükseldi. İşte, adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları kura kararnamesi sonucu öğrenme ekranı...

24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni ile yeni göreve başlayan hakimlerin ve savcıların görev yerleri belli oldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünkü kura törenimizde inşallah bu sayıyı 22 bin 859'a yükseltmiş olacağız" dedi. Meslek öncesi eğitimlerini tamamlayan hakim ve savcılar kura çekilişiyle yurt genelinde çeşitli illere atandı.

Yargının yükünü hafifletmek amacıyla 'sulh komisyonları' kuracaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuk sistemini modern ve fonksiyonel hale getirmeye devam edeceklerini söyledi.

HAKİM VE SAVCI KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Atama yerleri kura çekilişiyle belirlenen hakimlerin ve savcıların isimleri www.hsk.gov.tr adresinden ilan edildi.

Kura çekilişi isim listesinin yayınlandığı açıklayan Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan şu duyuru yapıldı:

"Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından mesleğe kabul edilen Adli Yargı hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile İdari Yargı Hakimlerinin kura töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 27.09.2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olup ekte belirtilen mahallere atamaları yapılmıştır.

Adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılarından; mazeret torbasından kura çekenler ile eşi kürsüde hâkim veya Cumhuriyet savcısı olmaları nedeniyle ayrı torbalardan kura çekenlerin durumları mazeret kararnamesinde değerlendirilecek olup, bu kapsamda kura çeken meslektaşlarımızın tebligatları da mazeret kararnamesinden sonra gönderilecektir.

Atamaları yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarı ve mutluluklar dileriz."

HAKİM VE SAVCI KURA ÇEKİLİŞİ İSİM LİSTESİ SORGULAMA SAYFASI

VVV

KAÇ HAKİM VE SAVCI ATAMASI YAPILDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, görevlerine başlayacak 1008 adli yargı hakimi ve cumhuriyet savcısı ile 7 idari yargı hakimini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakim ve savcı adayları arasında kadınların, başarılarıyla öne çıktığını gördüklerini belirtti.

Mesleki eğitim süreçlerini birincilikle bitiren kadın hakim ve cumhuriyet savcılarını kutlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an ülkemiz genelinde 21 bin 844 hakim ve savcı görev yapmaktadır. Bugünkü kura törenimizde inşallah bu sayıyı 22 bin 859'a yükseltmiş olacağız. Bu vesileyle 6 sene önce teröristler tarafından makamında kalleşçe şehit edilen Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere adaletin tecellisi uğrunda çalışırken vefat eden, şehit düşen yargı mensuplarına Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Buradaki her bir kardeşimin şehit Mehmet Selim Kiraz'dan aldığı adalet sancağını çok daha yukarılara taşımak için gayret göstereceğine inanıyorum. Biz de bu süreçte hiçbir sıkıntı yaşamadan görevinizi en iyi şekilde yapabilmeniz için sizlere gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı atama kurası hangi gün, saat kaçta? Kura sonuçları ne zaman açıklanır?
Sulh komisyonu nedir, ne iş yapar, hangi davalara bakar? İşte merak edilenler
Yargıtay'dan emsal alkolmetre kararı

Güncel Haberleri