Çavuşoğlu: Yunanistan gibi olmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın mültecilere kötü muamelesi ile ilgili "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan’ın göçmenlere muamelesine tepki gösteren Çavuşoğlu "Uluslararası hukuk ihlali bakımından karnesi çok kabarık olan Yunanistan’ın bu suçu arttıkça Türkiye’ye iftira atmaya yeltenmesi de doğaldır" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu ayrıca "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor" diye ekledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sürece de değinen Çavuşoğlu "Her olumlu adımın bizim ilişkilerimize de katkısı olacaktır. Varılan mutabakatların uygulanması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bakan Soylu: Biz, kimsenin göçmen deposu değiliz
Atina koordinatla provokasyon yaptı

Güncel Haberleri