Son dakika! Türkiye'den yeni NAVTEX kararı: Yunanistan anlaşmayı deldi

Son dakika haberi... Türkiye, yeni NAVTEX kararı aldı, karar Yunanistan'ın mutabakat muhtırasına uymaması üzerine alındı.

Son dakika haberi... Yunanistan'ın mutabakat muhtırasına uymaması üzerine NAVTEX kararı alındı.

AA'nın güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre, Türkiye ve Yunanistan arasında 1988'de imzalanan Atina Mutabakat Muhtırası ile yoğun turizm sezonunun olduğu 15 Haziran-15 Eylül döneminde, Ege Denizi'nin uluslararası sularında tatbikat yapılmaması ve askeri eğitim sahası ilan edilmemesi karara bağlandı.

TÜRKİYE MUHTIRAYA UYDU

Mutabakat muhtırası ile tesis edilen Moratoryum periyodunu dikkate alan Türkiye, 2021 yılı harekat-eğitim faaliyetleri planlanmaları sırasında 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında, Ege Denizi uluslararası sularda saha ilanı yapmadı.

ANLAŞMAYI GÖRMEZDEN GELDİLER

Yunanistan ise mutabakata uymayarak, bu sene için Moratoryum ile belirlenen dönemi de kapsayacak şekilde eğitim/tatbikat sahası ilan etti. Türkiye'nin, Moratoryuma saygılı tutumu ve diplomatik girişimlerine rağmen Yunanistan, ilan ettiği sahalarda Moratoryuma uyma yönünde bir değişiklik yapmadı.

Türkiye, 22 Haziran tarihli seyir duyuruları (NAVTEX) ile Ege Denizi uluslararası sularında eğitim sahaları ilan etti.

MUKABELE ETME ZORUNLULUĞU DOĞDU

Yunanistan'ın Moratoryumu ihlal eden uygulamalarını yakından takip eden Türkiye için mütekabiliyet çerçevesinde, aynıyla mukabele etmek zorunluluğu doğdu. Bunun üzerine Türkiye tarafından 22 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan seyir duyuruları ile Ege Denizi uluslararası sularında eğitim sahaları ilan edildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Navtex nedir, ne anlama geliyor? İşte Navtex'in anlamı
ABD'den darbe üstüne darbe: F-35 programından çıkardı, parası ödenen uçakları vermedi şimdi de...
Son dakika! Türkiye’den Yunanistan'a uyarı: Kışkırtıcı adımlardan vazgeçin

Güncel Haberleri