Kim Milyoner İster para ödülleri ne kadar, ne zaman veriliyor? Radikal değişiklik

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında en fazla 1 milyon TL kazanılıyor. Kazanılan para, bölümün ekranlarda yayınlanmasından ortalama 9 ay sonra yüzde 25 kesintiyle hak sahibine ödeniyor. İşte, Kim Milyoner Olmak İster yeni para ödülleri...

Televizyon ekranlarının popüler yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de para ödüllerinde güncelleme yapıldı. Kült yarışması programında en yüksek para ödülü 1 milyon TL değişmezken, diğer 11 sorunun para değeri yükseltildi.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER NE KADAR PARA VERİYOR?

Yarışmadaki yeni para ağacı şu şekilde:

1. soru: 1000 TL

2. soru: 2 bin TL / Baraj

3. soru: 3 bin TL

4. soru: 5 bin TL

5. soru: 7 bin 500 TL

6. soru: 10 bin TL

7. soru: 30 bin TL / Baraj

8. soru: 50 bin TL

9. soru: 100 bin TL

10. soru: 200 bin TL

11. soru: 400 bin TL

12. soru: 1 milyon TL

KİM MİLYONER OLMAK İSTER PARA ÖDÜLLERİ NE ZAMAN VERİLİYOR?

Televizyon ekranlarında veya radyo programlarında düzenlenen yarışma programlarında para ödüllerinin hak sahibine verilmesi için öncelikle o bölümün yayınlanması gerekiyor. Para ödüllerinin hak sahiplerine verilmesi süresi, programdan programa değişiklik gösteriyor. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında kazanılan para ödülü, ortalama 8-9 ay sonra kişinin beyan ettiği banka hesabına yatırılıyor.

PARA ÖDÜLÜNDEN NE KADAR KESİNTİ YAPILIYOR?

Yarışmalarda kazanılan para ödüllerinden devlete vergi ödenmesi gerekiyor. Para ödüllerinden ÖTV başta olmak üzere çeşitli vergiler alınıyor. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında kazanılan para miktarından yüzde 25 vergi kesintisi yapılıyor. Örneğin, 15 bin TL kazanan yarışmacıya vergiler alındıktan sonra 11 bin TL nakit ödeniyor.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER SUNUCULARI LİSTESİ

2000-2006 - Kenan Işık
2006 - Haluk Bilginer
2006-2014 - Kenan Işık
2014-2017 - Selçuk Yöntem
2017-2019 - Murat Yıldırım
2019-Günümüz - Kenan İmirzalıoğlu

2000 yılında 'Kim 500 Milyar İster' adıyla Show TV'de başlayan yarışma programının sunuculuğunu 2006 yılına kadar Kenan Işık gerçekleştirdi. 2005 yılında adı 'Kim 500 Bin İster' olarak değiştirilen fenomen yarışmanın sunuculuğunu 2006 yılında yeniden Kenan Işık devraldı. 2011 yılında, yarışmanın yurt dışındaki orijinal adı olan 'Kim Milyoner Olmak İster' olarak bir kez daha değiştirilen programı 2014 yılına kadar Kenan Işık sunmaya devam etti. Beyin kanaması nedeniyle uzun bir tedavi sürecine giren Kenan Işık'ın programdan ayrılması üzerine 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasını farklı ünlü isimler sunmaya başladı.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER BAŞVURU EKRANI

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kim Milyoner Olmak İster sorularının sırrı ortaya çıktı
Kim Milyoner Olmak İster'e katılan akademisyen 2. soruda elenince gündem oldu
Selçuk Yöntem kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Hayat Haberleri