İyi Parti'de 'FETÖ' gerilimi! Kavuncu'dan Özdağ'a: Aklını yitirmiş zihniyet

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’ın FETÖ’cü iddiasına “İftiralarından dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Aklını yitirmiş zihniyet” sözleri ile cevap verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'in CNN Türk canlı yayınında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için 'FETÖ'cü' imasında bulunması partide gerileme neden oldu. Yayına bağlanarak iddiaya cevap veren Kavuncu bugün de Özdağ'a sert tepki gösterdi. 

Özdağ’ın iddialarına canlı yayında cevap veren Kavuncu, “Öncelikle şunu söyleyeyim, büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili” dedi. 

KAVUNCU: ALLAH İFTİRADAN SAKLASIN

Kavuncu, şunları söyledi:

Öncelikle şunu söyleyeyim, büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Hukuk katliamı yapıldı orada, bugüne kadar kongre süreciyle alakalı sosyal medyada ya da herhangi bir mecrada yorum yapmama konusunda özen gösterdim çünkü parti içi bir meseledir. Davaya, partiye zarar verecek kamuoyunda bu yoğun tartışmaların kişisel çıkarlar için yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın.

“KAZAKİSTAN’IN TEK İŞADAMLARI DERNEĞİYDİ”

Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde bu iş adamları derneğinin Zeki Pilge de başkanlığını yapıyordu.”

"AKLINI YİTİRMİŞ ZİHNİYET"

Kavuncu bugün yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: 

Bu konuda savunma yapmayı o kadar gereksiz görüyorum ki ama bu arsızca hareket edenlere karşı hukuki haklarımı sonuna kadar götüreceğim. Allah hiç kimseyi bu iftiralarla karşı karşıya bırakmasın. Türkiye bunlardan çok çekti. Hapishanelerde çok çekenler oldu. Oturduğu yerden iki cümle ile insanların hayatına kastedenler, itibar suikastı yapanlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Buğra Kavunca aklını yitirmiş zihniyetle sonuna kadar mücadele edecek. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener bugünkü grup toplantısının ardından AK Partili Bülent Turan'ın tartışmaya dahil olmasını yorumlarken, partiye operasyon yapılmak istendiği imasında bulunmuştu. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise hem Turan hem de Özdağ'a video ile cevap verdi. 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Ümit Özdağ kimdir?
Akşener, Özdağ'ın iddialarını yalanladı: AK Parti ve HDP varsa akıl sağlığına dikkat edilmeli
Ümit Özdağ, sildiği tweet'i savundu: Fikrimin arkasındayım

Güncel Haberleri