Kırgızistan'da eski cumhurbaşkanına suikast girişimi

Kırgızistan'da protestocular tarafından cezaevinden çıkartılan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e suikast girişimi düzenlendi. Bir miting sırasında Atambayev'in aracı kurşunlandı.

Kırgızistan'da cezaevinden çıkarılan ve Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un istifa etmesi talebiyle miting düzenleyen eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in aracı kurşunlandı.

Atambayev, başkent Bişkek'teki Ala-Too meydanında taraftarlarıyla düzenlediği gösteride iki grup arasında taş ve şişelerin havada uçtuğu kavga yaşandı.

ARACINA ATEŞ EDİLDİ

Çevredekiler tarafından çekilen görüntüde miting alanından uzaklaşan ve Atambayev'in bulunduğu ifade edilen araca kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateş edildiği görüldü.

Aracın kapısına iki kurşun isabet ettiği, Atambayev'in saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Öte yandan, Atambayev'in gösteri düzenlediği Ala-Too meydanı yakınındaki başbakanlık binası önünde "geçici Başbakan"  ilan edilen Sadır Caparov'un taraftarlarının gösterisi sürüyor.  

Caparov'un başbakanlık makamının onaylanması talebiyle gösteri düzenleyen organizatörler, yarın daha geniş katılımlı miting düzenleyeceklerini bildirdi.

CAPAROV'UN DESTEKÇİLERİ BEKLEYİŞE DEVAM EDİYOR

Atambayev'in taraftarları Ala-Too meydanını boşaltılırken, başbakanlık binası önünde Caparov'un az sayıda destekçisi beklemeyi sürdürüyor.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçlarını tanımayan muhalefet partilerinin taraftarları, cumhurbaşkanlığı ve parlamento binasını işgal etmiş, eski Cumhurbaşkanı Atambayev ve eski milletvekili Sadır Caparov'u cezaevinden çıkarmıştı.

CEENBEKOV'DAN İSTİFA SİNYALİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, son dönemlerde ülkede yaşanan siyasi krize ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "Ülke hukuki zemine oturur oturmaz, cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmaya hazırım" demişti.

ALMAZBEK ATAMBAYEV KİMDİR?

Almazbek Şarşenoviç Atambayev 2011-2017 yılları arasında Kırgızistan cumhurbaşkanı olarak görev aldı. 29 Mart 2007'den 28 Kasım 2007'ye kadar Kırgızistan'ın başbakanlığını yapmıştır. Almazbek Atambayev Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisinin 30 Temmuz 1999'dan beri genel başkanıdır. Türkiye Türkçesi de bilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bir hafta önce hapisteydi, şimdi ülkenin en güçlü adamı
Kırgızistan Cumhurbaşkanı istifa etti: Halkının kanını döktüren biri olarak anılmak istemiyorum
Kırgızistan Cumhurbaşkanı’ndan istifa sinyali

Dünya Haberleri