ABD'de, salgın döneminin en büyük rekoru!

Dünya'nın koronavirüsle mücadelesi devam ederken, ABD, salgın döneminden bu yana 1 milyon vaka sayısını aşarak rekor kırdı. Salgının merkezi ise başkent Washington oldu.

ABD, bir kez daha kovid-19 salgınının pençesinde. Ülkede vaka sayılarında çok büyük artışlar görülürken, Delta ve Omicron varyantlarının baskın olduğu ülkede yeni ve sert bir dalgayla karşı karşıya kalındı. Günlük tespit edilen kovid-19 vaka sayısında ise 1 milyonu aşarak salgından bu yana rekor kırdı.

BAŞKENT SALGININ MERKEZİ OLDU

Ülkede salgının yeni merkezi başkent Washington oldu. Washington’da vaka sayılarında yüzde 980’in üzerinde artış yaşandı.

NOEL İÇİN UYARI YAPILMIŞTI!

Uzmanlar Noel tatili nedeniyle seyahat eden kişiler sebebiyle vaka sayılarının daha da artabileceğini uyarısını yapmıştı. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre ülke genelinde 1 milyon 42 bin vaka tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Omicron varyantına karşı hangi koronavirüs aşısı daha etkili? İşte son veriler
3 Ocak koronavirüs vaka sayısı açıklandı
TURKOVAC, Omicron'a karşı da koruyor

Koronavirüs Haberleri