Seyahat izin belgesi e-Devlet nasıl alınır? İşte seyahat izin belgesi almanın yolu

İçişleri Bakanlığı, şehirler arası seyahat için alınması gereken seyahat izin belgesinin artık e-Devlet'ten alınacağını duyurdu. Corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında şehirlere giriş-çıkışlar ikinci bir karara kadar izne bağlanmıştı. Seyahat izni almak isteyenlere e-Devlet'ten başvuru kolaylığı getirildi. Peki, seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır? Seyahat izni başvurusu nereye yapılır? Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi başvurusu e devlet sayfası ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ölümcül corona virüsü (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler artırılırken şehirler arası seyahat etmek kısıtlandı. İçişleri Bakanlığı, şehirler arası taşımacılık yapan turizm firmalarının faaliyetlerini askıya alırken, vatandaşların özel araçlarıyla seyahat etmesini de izne bağladı. Kaymakamlıklar ve valiliklerden yapılan seyahat izin belgesi başvurusu artık e-Devlet'ten de yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı, e-Devlet'ten başvuru yaparak alınacak izni kağıda basarak kullanılabileceğini duyurdu. Peki, "Seyahat izin belgesi nasıl alınır?", "Seyahat izin belgesi e devletten nasıl alınır?", "Seyahat izni başvurusu nereye yapılır?", "Seyahat izin belgesi başvurusu e devlet ekranı" detayları KARAR.com okurları için derledik...

SEYAHAT İZİN BELGESİ e-DEVLET'TEN NASIL ALINIR?

Şehirler arası seyahatin ikinci bir karara kadar izne tabi olmasından sonra İçişleri Bakanlığı, kaymakamlık ve valiliklere yapılan başvurularda kolaylık sağlayarak e-Devlet'ten de başvuru yapılabileceğini duyurdu.

Seyahat izni başvurusu için öncelikle internet tarayıcınızdan www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz veya e-Devlet mobil uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına gitmeniz gerekiyor. Bunun için 'Kurumlar' başlığına tıklayabilir veya arama kutucuğuna 'İçişleri Bakanlığı' yazabilirsiniz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına girdikten sonra 'e-Başvuru' başlığına tıklıyoruz. Açılan sayfada 'Yeni Başvuru' başlığına tıklıyoruz.

Açılan sayfada 'Başvuru Türü' seçmemiz istenecek. Buraya tıklayarak gelen seçeneklerden 'Seyahat İzin İşlemleri'ni seçiyoruz.

Daha sonra alt satırda beliren 'Alt Başvuru Türü'ne tıklayarak seyahat etmek istediğimiz karayolu veya havayolu izinlerinden biri seçiyoruz.

Daha sonra 'Alt Başvuru Türü 2' başlığından bulunduğumuzun ilin valiliğini seçip 'Devam Et' başlığına tıklıyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET BAŞVURU SAYFASI

Yeni gelen ekranda kimlik bilgilerimiz yer alacak. Kimlik bilgilerimizin alt kısmında yer alan 'Başvurulacak Taşra Teşkilatı' başlığında, ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun ilçenin kaymakamlığını seçiyoruz. 'Konu' başlığına, yolculuğumuzun türüne göre 'Karayolu Seyahat İzni Talebi' veya 'Havayolu Seyahat İzni Talebi' yazıyoruz.

Daha sonra 'Standart Başvuru Metni' başlığı altındaki kutucukta istenen bilgileri dolduruyoruz. Burada ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun yerin adresi, gitmek istediğimiz yerin adresi, yanımızda kaç kişi olacağı, cep telefonu numaramız gibi bazı bilgileri yazmamız isteniyor. Bunları dolduruyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

'Ek Belge' kısmına tercihe bağlı olarak dosya ekleyebiliriz veya boş bırakabiliriz. Bütün bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra 'Başvuru Onayı' başlığına geliyoruz. Burada yer alan kutucuğa büyük harflerle 'EVET' yazıp aşağıdaki 'Başvur' başlığına tıklıyoruz.

Böylelikle seyahat izni başvurumuzu e-Devlet üzerinden tamamlamış oluyoruz. e-Devlet üzerinden temin ettiğimiz bu belgeleri PDF formatında cihazımıza indirerek kağıda basmamız gerekiyor. Yazıcı (printer) aracılığıyla bu dijital belgenin çıktısını alıyoruz. Seyahat zorunluluğu olan vatandaşlar, bu belgeyle şehirler arası yolculuk yapabiliyor.

e-Devlet üzerinden alınabilecek olan seyahat izin belgesi sayesinde fiziki olarak kaymakamlıklarda belge alma sırasına girmeye gerek kalmayacak.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Seyahat izin belgesi için sadece; tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler başvuruda bulunabilecek. Ayrıca üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler ve üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin de seyahat kısıtlaması olmayacak.

e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Kullanıcılar www.turkiye.gov.tr adresini kullanarak e-Devlet kapısı ana sayfasına eriştikten sonra hizmetleri kullanabilirler. e-Devlet üzerinden sunulan elektronik kamu hizmetlerinin bazıları herhangi bir kimlik doğrulama gerektirmeyen hizmetlerdir. Kişisel bilgilere erişim veya kimlik doğrulama gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 30 Mart 2020 saat 18.00 itibariyle dünya genelinde 35 bin 114 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri