Evde izlenecek en iyi yabancı filmler: Kaliteli film önerileri

Evde izlenecek en iyi yabancı filmler: Kaliteli film önerileri

Evde izlenecek en güzel filmler, en iyi ve kaliteli film önerileri merak konusu oldu. Koronavirüs (covid-19) dolayısıyla Evde uzun vakit geçiren vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. İşte, yabancı film önerisi...

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olan corona virüsü (kovid-19) salgını nedeniyle tavsiyelere uyarak kendilerini evlerinde karantinaya alan vatandaşlar; Netflix, Exxen, Amazon Prime, Blu TV, Puhu TV, Fox Play gibi online dizi-film platformlarına yoğun ilgi gösteriyor. Sosyal ortamlarda film önerileri uzun sohbetlere konu olurken, KARAR.com olarak IMDB puanlarına göre evde izlenecek en iyi filmleri derledik. İşte, mutlaka izlemeniz gereken yabancı filmler...

EVDE İZLENECEK EN GÜZEL YABANCI FİLMLER

* Başlangıç (Inception) / 2010

Tür: Bilim kurgu, gerilim
IMDb: 8.8

Başlangıç, doğaüstü ve büyülü gerçekçi tonları, bilim kurgu ve fantazmatik sinema estetiği ile harmanlayan ilginç senaryosuyla, Leonardo DiCaprio'nun üst düzey performans sergilediği değişik bir film. Bu yapımda sanatçı, çok yetenekli bir hırsız olan "Dom Cobb " ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabii eğer imkansız 'Başlangıç'ı tamamlayabilirse... Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

* Dövüş Kulübü (Fight Club) / 1999

Tür: Gerilim, dram
IMDb: 8.8

Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan. Filmin başrollerinde de Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi ünlü simaları görmek mümkün...

* Yıldızlararası (Interstellar) / 2014

Tür: Macera, dram, bilim kurgu
IMDb: 8.6

Geçmişte bir bilim adamı olan Cooper, artık bir kasabada kızı ve babasıyla birlikte mütevazi bir hayat sürmektedir. Artan kuraklık dünyanın sonunun gelmesine sebep oluyordur ve Cooper'a dünyadaki yaşamı kurtarmak için uzayda bir göreve katılması teklif edilmiştir. Christopher Nolan'ın yönettiği Yıldızlararası, film önerisi listemizde mutlaka izlemeniz gereken filmlerden biri.

* Whiplash / 2014

Tür: Dram, müzik
IMDb: 8.5

Whiplash, genç bir müzisyenin öykünü anlatıyor. Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Fletcher Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan 'studio band'e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır... Senaristliğini ve yönetmenliğini Damien Chazelle'in üstlendiği filmin başrolünde Miles Teller yer alıken karşısında kendisine J.K. Simmons eşlik ediyor.

* Piyanist (The Pianist) / 2002

Tür: Savaş, dram, gerilim
IMDb: 8.5

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir olayı ele alan Piyanist, film önerisi denilince akla ilk gelen filmlerden biri. Nazi işgali sırasında esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman, Varşova’nın sefil sokaklarında büyük bir yaşam mücadelesi vermektedir. Yaşadığı sefil hayata ve gördüğü muameleye rağmen kahramanlığından ödün vermeyen piyanist, bir fırsatını bulup şehirden kaçmaya ve hayatını kurtarmaya çalışacaktır.

* Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) / 2018

Tür: Aksiyon, fantastik, macera
IMDb: 8.5

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, dünyanın gördüğü en büyük tehdite karşı güçlerini birleştirmek zorunda olan kahramanların verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

* Yenilmezler: Son Oyun (Avengers: Endgame) / 2019

Tür: Aksiyon, fantastik, macera
IMDb: 8.4

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'nın ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos'un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

* Yurttaş Kane (Citizen Kane) / 1941

Tür: Dram, gizem
IMDb: 8.3

Citizen Kane, film önerisi denilince akla ilk gelen yapımlardan biri. Sinema tarihinin en iyi filmi olarak adlandırılan bu filmi usta yönetmen Orson Welles yönetti ve başrolünde bizzat kendisi oynadı. Her insanın hayalini kurduğu türden bir hayata sahip olan Kane, ölmeden önce söylediği son söz olan 'Rosebud' ile ardında büyük bir gizem bırakır. Gazeteci Jerry Thompson, 'rosebud' kelimesinin Kane için ne anlam ifade ettiğini bulmak ister ve bu gizem perdesini aralamak için elinden gelen her şeyi yapar.

* Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) / 2004

Tür: Romantik, dram, bilim kurgu
IMDb: 8.3

Film önerisi listemizin olmazsa olmazı Sil Baştan’ı önermesek olmazdı. Biten ilişkilerinin ardından kötü bir süreç atlatan Clementine, eski sevgilisine ve ilişkilerine dair her şeyi hafızasından sildirebildiği bir deneye katılır. Eski sevgilisi Joel ise bunu duyduktan sonra çok sinirlenir ve aynı işlemi kendi de yaptırmak ister. İlk başlarda yaşadıkları kötü anıları gördükçe iyi bir karar verdiğini düşünen Joel, sıra yaşadıkları mutlu ve huzurlu anılara geldiğinde yaptığından çok pişman olur ve işlemi durdurmak ister.

* Zindan Adası (Shutter Island) / 2010

Tür: Komedi, gerilim, gizem
IMDb: 8.1

Polis olan Teddy Daniels ve Chuck Aule, bir akıl hastasının kaybolmasıyla alakalı soruşturma yapmak için Shutter Adasındaki akıl hastanesine giderler. Bu hastanede yaşanan esrarengiz olaylar ve akıl hastaları tarafından başlatılan isyan, iki polisin hayatını alt üst eder ve kaçınılmaz bir girdabın içine almaya başlar.

* Spotlight / 2015

Tür: Dram, polisiye
IMDb: 8.1

Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan 'Spotlight' takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter Robby Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler. Başrollerini Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d'Arcy James ve Billy Crudup’ın paylaştığı filmi Tom McCarthy ve Josh Singer kaleme aldı.

* Truman Show / 1998

Tür: Dram, komedi
IMDb: 8.1

Truman Show sinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır. Televizyon sektörü üzerine yapılan en esaslı eleştirilerden biri olan Truman Show sinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Aynı zamanda başrolündeki Jim Carrey'nin olağanüstü performansını da es geçmemek gerekiyor.

* Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest) / 2013

Tür: Komedi, dram
IMDb: 8.1

Büyük Budapeşte Oteli 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçmektedir. Hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir… Wes Anderson'ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan filmin bol yıldızlı kadrosunda Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Murray, Jude Law, Edward Norton, Léa Seydoux ve Owen Wilson gibi isimler yer alıyor.

* Aşıklar Şehri (La La Land) / 2016

Tür: Müzikal, romantik
IMDb: 8

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian gelenekseksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır. Oscar ödüllü Whiplash'in yazarı Damien Chazelle’in yazıp yönettiği bu romantik müzikal, modern zamana adanmış bir Hollywood masalı.

* Marslı (The Martian) / 2015

Tür: Bilim kurgu
IMDb: 8

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars'ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu 'Marslı'nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...
Geçtiğimiz yılın en sevilen bilimkurgu kitaplarından biri olan Andy Weir imzalı The Martian, ülkemizde de yakın zamanda 'Marslı' adıyla basılmıştı. Marsta mahsur kalan maharetli astronot Mark'ın günlüklerinden derlenen çetin bir hayat mücadelesini anlatan filmin başrolünde Matt Damon yer alırken kadroda kendisine Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels ve Michael Pena gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise türün sevilen yönetmeni Ridley Scott var.

* Saksı Olmanın Faydaları (The Perks of Being a Wallflower) / 2012

Tür: Dram, komedi, romantik
IMDb: 8

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır. Amerikalı romancı Stephen Chbosky'nin kendi kitabından sinemaya uyarladığı film, ilgiyi hak eden bir büyüme hikayesi. Başrollerde son dönemin en yetenekli genç oyuncularından Ezra Miller Logan Lerman ve Emma Watson izliyoruz.

* Boş Ev (3 Iron) / 2004

Tür: Romantik, dram
IMDb: 8

Tae-suk, motorsikletine atlayıp yollara düşen ve karşılaştığı boş apartman dairelerinde kendine başka hayatlar yaratan yalnız bir adamdır. Tatil gibi çeşitli nedenlerden ötürü evlerinden bir süre ayrı kalan insanları takip eden Tae-suk, onların bıraktığı boş evlere girip bir süreliğine burada misafir olmaktadır, bunun karşılığında ise kendince çalışmayan ev aletlerini tamir ederek borcunu ödemektedir. Bu ziyaretlerinden biri sırasında evde yalnız olmadığını fark eder... Uzak Doğu sinemasının en yetkin isimlerinden biri olan Kim Ki-Duk imzalı film yönetmenin en önemli yapıtlarından biri.

* Gizli Sayılar (Hidden Figures) / 2016

Tür: Dram, biyografik
IMDb: 7.8

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır. Yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu Gizli Sayılar filmi dramatik-biyografik yapımların bir örneği. Filmin başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe üstlenirken filmin kadrosunda ise Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge ve Glen Powell gibi başarılı isimler yer alıyor.

* Ana (Mother) / 2009

Tür: Dram, gerilim
IMDb: 7.8

Tüm dünyada rekorlar kıran canavar filmi Yaratık'ın Koreli yaratıcısının yeni yapıtı Ana, benzersiz bir cinayet filmi olmanın yanı sıra anne sevgisini ele alan duygusal bir hikâye. Kim Hye-ja filmde adını hiç öğrenmediğimiz aşırı korumacı anneyi canlandırıyor. Yirmi yedi yaşındaki utangaç, sessiz ve zihinsel engelli oğlu cinayetle suçlanıp hapse atılınca, kadın gerçek katilin peşine düşer. Ancak kasaba halkının sırları açığa çıktıkça, kimsenin masum olmadığı anlaşılır. Kore’nin Oscar adayı olan bu melodram, bir kadının çocuğunu korumak için neler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

* Benjamin Button'ın Garip Hikayesi (The Curious Case of Benjamin Button) / 2008

Tür: Dram, fantastik, romantik
IMDb: 7.8

Katrina Kasırgası'nın New Orleans'ı vurduğu gün ölüm döşeğindeki Daisy Williams hastane odasındaki yatağındadır. Yanında kızı Caroline vardır. Daisy, kızından ömürlük dostu Benjamin Button'ın günlüğünü yüksek sesle okumasını ister. Benjamin'in sıra dışı bir yaşam öyküsü vardır. Birinci Dünya Savaşı sırasında saatçilik yapan bir adam oğlunu savaşta kaybeder. Kör olan saatçi, tren istasyonu için imal ettiği bir saatin geriye doğru işlemesini sağlar. Hayalindeki şey, bu yolla gidenlerin bir ihtimal geri dönmelerini sağlamaktır. Ancak saat mucize yaratır. Savaşın sona erdiği gün dünyaya gelen Benjamin Button, hayatını tersten yaşamaya başlar. O seksenlerinde biri olarak doğar ve yıllar geçtikçe bebekliğine kadar uzanır ömrü. O noktada da son bulacaktır. Aşk zamanı her şey bir süre karmaşıklaşır ama yine de iki sevgilinin de yürüyeceği yol uzundur. Çok sayıda ödül alan filmin ayrıca 5 Altın Küre adaylığı da mevcuttur.

* Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris) / 2011

Tür: Komedi, fantezi, romantik
IMDb: 7.7

Evlenmek üzere olan Gil ve Inez, küçük bir tatil için Fransa'ya giderler. Gil, bir gece dolaşırken kendini ansızın 1920'lerin Paris'inde bulur ve her gece bu zaman yolculuğunu yaparak Paris'e ve o döneme büyük hayranlık duymaya başlar. Gil'in her gece gerçekleşen bu yolculuğu hem ilişkisini, hem de edebiyatçı kimliğini değiştirecektir.

* Tiffany’de Kahvaltı (Breakfast at Tiffany’s) / 1961

Tür: Komedi, dram, romantik
IMDb: 7.7

Audrey Hepburn'un oynadığı en güzel filmlerden biri olan bu filmi film önerisi listemize almamak hata olurdu. New York sosyetelerinden biri olan Holly’nin tek bildiği şey erkekleri kendine aşık etmek, para harcamak ve ünlü mücevher dükkanı Tiffany’de kahvaltı etmektir. Yan dairesine taşınan yabancıyla karşılaştıktan sonra duyguları tamamen değişen Holly, artık paradan çok aşka önem vermeye başlayacaktır.

* Operasyon: Argo / 2012

Tür: Gerilim, dram, tarih
IMDb: 7.7

1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun günlerinde, militanlar başkent Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir. Her an yakalanma ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. CIA uzmanı Tony Mendez bu Amerikan vatandaşlarını kurtarmak amacıyla bir film senaryosuna yakışır oldukça riskli bir plan hazırlar... Filmin hem başrolünü hem yönetmenliğini üstlenen Ben Affleck imzalı yapımda ünlü oyuncuya Alan Arkin, John Goodman, Kerry Bishé, Kyle Chandler, Rory Cochrane ve Christopher Denham gibi isimler eşlik ediyor. Senaryo ise Antonio Mendez’in 'Master In Disguise' adlı kitabının bazı bölümlerinden esinlenerek Chris Terrio tarafından kaleme alındı.

* Ceset (The Body - El Cuerpo) / 2012

Tür: Gerilim, dram
IMDb: 7.6

Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir. Oriol Paulo'nun ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımın başrollerinde Belén Rueda, Hugo Silva ve Aura Garrido bulunuyor.

* Sherlock Holmes / 2010

Tür: Aksiyon, macera, polisiye
IMDb: 7.6

Kadın izleyicilerin birçoğunun iki favori aktörü Jude Law ve Robert Downey Jr, eşine az rastlanır bir uyumla, beyazperde'de Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün yeni versiyonuna hayat veriyorlar. Bu dinamik yeni uyarlamada, Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

* Sherlock Holmes: Gölge Oyunları (Sherlock Holmes A Game Of Shadows) / 2011

Tür: Aksiyon, macera, polisiye
IMDb: 7.5

Dünyanın en ünlü ve zeki dedektiflerinden Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) ve 'ortağı' Dr. Watson (Jude Law) bu sefer Londra’nın dışına çıkarak Fransa, Almanya ve İsviçre’ye yol alacakları yeni ve tehlikeli bir maceraya sürükleniyorlar. Onlardan hep bir adım önde olan kurnaz ve vicdansız Profesör Moriarty (Jared Harris) ise -ki Holmes en zeki olma unvanını ona kaptırmak üzere- büyük bir laneti değiştirecek planların peşindedir. Kahramanlarımız ise ne olursa olsun Moriarty durdurmaya kararlı...

Yönetmen koltuğunda ilk filmde olduğu gibi gene Guy Ritchie yer alırken senaryoyu ilk filmden farklı olarak Kieran ve Michele Mulroney çifti kaleme aldı. İlhamını Sherlock Holmes'un yaratıcısı Arthur Conan Doyle'dan alan filmde Robert Downey Jr. ve Jude Law başrollerinin yanı sıra ilk filmdeki rolleriyle kadroya tekrar dahil olan oyuncular ise Eddie Marsan ( müfettiş Lestrade), Rachel McAdams (Irene Adler), Kelly Reilly ve Geraldine James olarak yer alıyorlar. Film kostümlerini ilk yapımda olduğu gibi gene Jenny Beavan tasarlarken ve müzikler ise kendisini her filmde mutlaka belli eden Hans Zimmer'a ait.

* Şeytanın Avukatı (The Devil’s Advocate) / 1997

Tür: Dram, gerilim, gizem
IMDb: 7.5

Şeytanın Avukatı, Al Pacino'nun usta oyunculuğunu sergilediği enfes yapımlardan biri. Her davasında jüriyi etkileyerek müvekkilini bir şekilde temize çıkaran Kevin, popüler ve başarılı bir avukattır. Haksız olduğu halde kazandığı bir dava sonrasında, New York'un en büyük hukuk bürosunun sahibi John Milton, Kevin'e reddedemeyeceği bir teklifte bulunur. Ancak Kevin'in, şeytanın bizzat kendisiyle dans ettiğinden henüz haberi yoktur.

* Sessiz Bir Yer (A Quiet Place) / 2018

Tür: Dram, korku
IMDb: 7.5

Hayatlarını sessiz geçirmek zorunda kalan bir çift, iki çocuğuyla birlikte uzak bir kasabada yaşar ve sadece işaret diliyle anlaşır. Küçük kızlarının bir gün lambayı devirmesiyle oluşan sesten dolayı hayatları tepetaklak olur ve onları yakalamaya çalışan varlıktan kaçmaya başlarlar.

* Başlat (Ready Player One) / 2018

Tür: Bilim kurgu, aksiyon
IMDb: 7.5

Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, gerçek dünyanın sıkıntılarından kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana vadetmektedir. Wade de bu macera dolu hazine avının peşine düşmüştür. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür. Zira şirket hissedarları ve paragöz oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek için diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak için her şeyi yapmaya hazırdır... Yönetmenliğini başarılı yönetmen Steven Spielberg'ün üstlendiği ve senaryosunu Ernest Cline'ın kaleme aldığı Ready Player One'ın başrolünde Tye Sheridan ve Olivia Cooke yer alıyor.

* John Wick / 2014

Tür: Aksiyon, suç, gerilim
IMDb: 7.4

Eski bir tetikçi olan John Wick, karısı ve köpeğiyle birlikte sakin ve huzurlu bir hayat yaşarken, karısını bir hastalıktan dolayı kaybeder ve hayatı alt üst olur. Tek tesellisi olan köpeğini evine giren tetikçiler öldürdükten sonra John’un kaybedecek hiç bir şeyi kalmamıştır ve intikamını almak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

* Ben Efsaneyim (I am Legend) / 2007

Tür: Aksiyon, dram, bilim kurgu
IMDb: 7.2

Bütün dünyaya yayılan bir virüs sonrası hayatta kalmayı başarabilen bilim adamı Robert Neville, üç yıl boyunca hayalet bir şehirde kendisi gibi hayatta kalan diğer insanları aramaya ve kurtarmaya koyulur. Neville’in bu arayışında virüs yüzünden mutanta dönmüş insanlar işleri daha da zorlaştırmaktadır.

* The Post / 2018

Tür: Dram, gerilim
IMDb: 7.2

Dram türündeki film 1971'de Pentagon belgeleri etrafında dönen yasal süreci konu alıyor. Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee (Hanks) ve yayıncı Katharine Graham (Streep) ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon belgelerini yayınlama kararı alırlar. Belgelerin, Johnson yönetiminin Vietnam Savaşı'nda ABD askerlerinin rolü hakkında kamuoyuna ve kongreye yalan söylediğini, Nixon yönetiminin gizlice savaşı tırmandırdığını ortaya koymaları büyük skandal yaratır. Nixon yönetimi The Post'un bunları yayınlamasını durdurmaya çalışır ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı William Rehnquist davayı Yüksek Mahkemeye sunar. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında büyük bir hukuk mücadelesi verilecektir... Lincoln, Schindler’in Listesi, Yapay Zeka, Terminal ve Er Ryan’ı Kurtarmak gibi sinemanın en önemli klasiklerinden kimilerini seyircilere kazandıran Steven Spielberg'ün yönetmen koltuğuna oturduğu The Post'un başrollerini ünlü yönetmenle Terminal ve Casuslar Köprüsü'nde birlikte çalışmış olan iki Oscar ödüllü Tom Hanks ve üç Oscar ödülünün yanı sıra 20 adaylığı bulunan usta oyuncu Meryl Streep üstleniyor.

* Bir Gün (One Day) / 2011

Tür: Romantik, dram
IMDb: 7

Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) birbirlerine tamamen zıt sosyal yapılardan gelen iki genç insandır. Emma işçi sınıfı bir aileden yetişmiş, hayata dair devrimci ruhu olan bir genç kızdır. Dexter ise baba parası ile okuyan, çapkın ve eğlenceden başka bir şeyi umursamayan biridir. İkilinin yolları üniversiteden mezun oldukları gün kesişecek ve 15 Temmuz tarihi uzun yıllar sürecek bir arkadaşlığın başladığı gün olacaktır. Onların hayatları bazen beraber bazen uzak diyarlarda akıp giderken, her yıl 15 Temmuz'da aralarındaki ilişkinin seyrine de tanık oluruz. Mutlulukları, hüzünleri, umutlarıyla geçen 20 yılın ardından tanıştıkları mezuniyet gününün gerçek anlamını da anlayacaklardır... Geçtiğimiz sene Carey Mulligan ve Peter Sarsgaard'ın başrollerini paylaştıkları Aşk Dersi (An Education) filmi ile adından bolca söz ettiren Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig’in yönettiği film, David Nicholls aynı adlı çok satan romanından beyazperdeye uyarlandı. Filmin senarsitliğini de yazarın kendisi üstleniyor.

* Stajyer (The Intern) / 2015

Tür: Komedi
IMDb: 7.1

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarındn birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers'ın oturduğu, komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor.

* Son Umut (The Water Diviner) / 2014

Tür: Dram, savaş
IMDb: 7

Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı'na göndermiştir. Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelen Connor'ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor'ın İstanbul'da başlayıp Çanakkale'ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan ve Cemal olacaktır. Yönetmenliğini ünlü oyuncu Russell Crowe’un üstlendiği filmin senaryosu Andrew Anastasios ve Andrew Knight ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney ve Isabel Lucas gibi isimlerin yanı sıra Türkiye'den de Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan yer alıyor.

* Christine / 2016

Tür: Dram, biyografik
IMDb: 6.9

Christine, 1974 yılında Florida'da Sarasota'da çalışan 29 yaşında hırslı bir muhabirdir. Christine sahip olduğu yeteneğin farkındadır fakat 70'lerde kadınların kariyer yapma konusunda yaşadığı zorluklar onu da etkiler. Özellikle de terfi almak konusunda yaşadığı rekabet, iş arkadaşına beslediği karşılıksız aşk ve düzensiz bir ev hayatı kendisini dağıtmasına yol açar. Reytinglerdeki düşüş sebebiyle kanal müdürü daha motive edici ve duyguları sömüren hikayeler anlatılmasını emreder. Ancak bu, Christine'nin konu odaklı gazeteciliğine aykırı bir tarzdır. Hedefine ulaşmak ve başarılı olmak içinse kendini aşıp insanlara istedikleri neyse onu vermesi gerekir. Olay yaratan Afterschool ve Simon Killer gibi filmlerinden sonra yönetmen Antonia Campos, bu filminde de hasar görmüş insan ruhunu çok iyi bir biçimde aktarır.Filmin başrollerinde ise David Alexander, Bernie Ask, Lindsay Ayliffe yer alıyor.

* Salgın (Contagion) / 2011

Tür: Aksiyon, dram, bilim kurgu
IMDb: 6.7

İnsanlara hava ve solunum yoluyla bulaşan ve bulaştıktan sonra birkaç gün içerisinde öldüren virüs yüzünden bütün dünya tehlike altındadır. Bilim insanlarından oluşan bir ekip, bir yandan bu salgının hızla yayılmasını engellemeye çalışırken bir yandan da tedavisini bulmaya çalışır.

* Melekler ve Şeytanlar (Angels & Demons) / 2009

Tür: Gerilim, fantastik
IMDb: 6.7

Teoloji uzmanı Robert Langdon, tarihteki en güçlü yeraltı şebekesi olan İlluminati adlı antik gizli kardeşlik cemiyetinin tekrar canlandığını öğrenir. Fakat bu durum, onların varlığından en çok nefret eden kurum olan Katolik Klisesi'nin ölüm tehditi altında olduğu gerçeğini de ortaya çıkarır. Din konusunda çok iyi bilgileri olan Robert, İlluminati'nin Vatikan üzerine kurduğu planları gerçekleştirmek için harekete geçtiğini öğrendiğinde Roma'ya uçar. Bu yolculukta, güzel olduğu kadar gizemli olan İtalyan bilimci Vittoria Vetra da kendisine eşlik edecektir. Dur durak bilmeyen macera ve aksiyonla Robert ve Vittoria, 400 yılık antik sembollerin izini sürerler. Bu Vatikan’ın kurtuluşunun tek anahtarıdır.

* Inferno (Cehennem) / 2016

Tür: Gerilim, polisiye
IMDb: 6.2

Venedik'teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks'la birleşirler. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir işadamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Landgdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır... Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Daha önce Brown'un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da uyarlamalarında ana karakter Robert Langdon'ı canlandıran oyuncuya başrolde Felicity Jones eşlik ediyor. Filmin yönetmenliği Ron Howard üstleniyor. Uyarlamanın senaryosu ise David Koepp'e ait.

* The Circle / 2017

Tür: Gerilim, dram, bilim kurgu
IMDb: 5.3

Mae (Ema Watson) dünyanın en büyük ve en güçlü teknoloji ve sosyal medya şirketi için çalışmaya başladığında, bunu hayatının fırsatı olarak görür. Genç kadın bu fırsatı iyi değerlendirmeye kararlıdır. Şirkette azmi ve başarısı ile yükselirken şirketin kurucusu Eamon Bailey (Tom Hanks) tarafından mahremiyet, etik ve nihayetinde kişisel özgürlüğünün sınırlarını zorlayan çığır açıcı bir deneye katılmaya teşvik edilir. Ancak deneye katılımı ve aldığı her karar, arkadaşlarının, ailesinin ve insanlığın hayatını ve geleceğini etkilemeye başlayacaktır... Başrollerinde Tom Hanks ve Emma Watson'ın yer alacağı The Circle Dave Eggers'ın kitabından beyazperdeye uyarlanıyor. The Circle günümüz dünyasında sosyal medyanın ve dijital dünyanın hayatımızı nasıl etkilediğine dair çarpıcı bir film. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini James Ponsoldt üstleniyor.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktivitelerden bazılarına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara göz atmak için BURAYA tıklayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN