Sağlık Bakanlığı'nın online corona virüsü (koronavirüs) testi hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı'nın online corona virüsü (koronavirüs) testi hizmete girdi

"Corona virüsü bana da bulaşmış olabilir mi?" Herkes bu sorunun cevabını ararken Sağlık Bakanlığı online test uygulamasını hayata geçirdi. İşte birkaç dakikalık "Koronavirüs var mı" testi...

Ölümcül corona virüsü (koronavirüs) salgını vatandaşları tedirgin ediyor... Gerekmedikçe sokağa çıkılmaması uyarısında bulunan Sağlık Bakanlığı, ALO 184 Koronavirüs Hattı'nı devreye soktu. Koronavirüsün bulaştığından şüphe eden vatandaşlar, 184'ü arayarak Bakanlık yetkilileri tarafından yönlendiriliyor.

Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulamayı daha hizmete aldı: İnternet üzerinden online koronavirüs testi. Buraya tıklayarak koronaonlem.saglik.gov.tr adresine girerek form alanını doldurduktan sonra size yöneltilen soruları yanıtlayarak, online koronavirüs kontrolü yapabilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TESTİ NASIL YAPILIR?

Yayınlanan corona virüsü test sonuçlar yalnızca öneri niteliği taşırken, nihai bir sonuç ya da netice vermemektedir, tamamen tavsiye niteliğindedir.

Corona virüsü testi için ilk başta sisteme giriş yapın. Giriş sayfasında TC kimlik no, baba adı, doğum yılı ve telefon numarası bilgilerinizi girin.

Sistem vatandaşa son 14 gün için; hangi şehirde bulunulduğu, yurtdışı seyahati, solunum yolu hastası biriyle temas olup olmadığı, herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığı, hastalık belirtileri ve kronik hastalık geçmişi ile ilgili sorular yöneltiyor.

Sistem, aldığı sonuçlara göre vatandaşa bir ön değerlendirmede bulunuyor. Ön değerlendirmenin yüksek riskli çıkması durumunda sistem, bir sağlık tesisinin ziyaret edilmesi önerisinde bulunuyor.

CORONA VİRÜSÜ TESTİ İÇİN TIKLAYIN

CORONA VİRÜSÜNE KARŞI UYGULANACAK 14 KURAL

Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını, ülkemizde de ne yazık ki yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, virüs bulaşma riskini en aza indirmek için 14 maddelik kurallar listesini kamuoyuyla paylaştı.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs riskine karşı 14 kuralı şu şekilde:

1) Elleriniz sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.

2) Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.

3) Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.

4) Kıyafetlerinizi 60-90 derecede normal deterjanla yıkayın.

5) Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.

6) Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.

7) Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.

8) Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın, mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.

9) Yurt dışı seyahatleriniz iptal edin ya da erteleyin.

10) Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.

11) Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.

12) Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin, maske talmadan dışarı çıkmayın.

13) Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.

14) Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

14 GÜNLÜK EV KARANTİNASI NASIL YAPILIR?

Öte yandan Sağlık Bakanlığı koronavirüse karşı '14 gün kuralı'nı uygularken evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yayımlanan "Yeni koronavirüs evde izleme (karantina) kuralları" başlıklı paylaşımda, "Son 14 gün içerisinde yeni koronavirüs hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız" uyarısı yapıldı. Evden çıkmak zorunda kalınırsa mutlaka maske takılması ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılmaması çağrısında bulunulan paylaşımda, evde yapılması gerekenler de şöyle sıralandı:

"Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın. Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın."

Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gelişmesi durumunda hemen tıbbi maske takılması gerektiği belirtilen paylaşımda, en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının önemine işaret edildi.Yeni koronavirüs hastalığı hakkında ayrıntılı bilgi için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün internet sitesi hsgm.saglik.gov.tr ve bakanlığın sosyal medya hesaplarının takip edilmesi istenildi.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 29 Mart 2020 saat 19.00 itibariyle dünya genelinde 32 bin 137 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN