Son dakika! Piyasalar istifayı kabul etti

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın, Instagram hesabından duyurduğu istifaya Ankara'dan hala bir açıklama gelmezken piyasalar istifayı kabul etti. Dolar/TL kuru 8,0736, euro/TL ise 9,5978'e kadar geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, dün resmi Instagram hesabından yapılan istifa paylaşımı ortalığı karıştırdı. Paylaşımında bakanlık görevini 5 yıldır sürdürdüğünü kaydeden Bakan Albayrak, sağlık sorunları nedeniyle artık devam edemeyeceğini söyledi.

Uluslararası medya kuruluşları gelişmeyi son dakika olarak duyururken, Ankara'dan hiçbir açıklama gelmedi. Bakan Albayrak’ın istifa paylaşımının ardından dolar 8.35 TL, euro ise 9.93 TL seviyesine kadar geriledi. Piyasaların kapalı olmasına rağmen Türkiye’de gece saatleri itibarıyla döviz kurunda düşüş yaşanırken, borsa değer kazandı. İstifa haberinin ardından Türk Lirası, Asya borsalarında yüzde 1’den fazla değer kazandı. 

NACİ AĞBAL'DAN İLK AÇIKLAMA

İki gün önce atanan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan da ilk açıklama geldi. Naci Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Ağbal'ın "fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını" dile getirmesi de faiz artırımı olarak yorumlandı. Piyasalar da faiz artırımı sinyali nedeniyle hareketlendi. 

DOLAR VE EURO NE KADAR

Bu gelişmelerin ardından düşüşünü sürdüren dolar/TL 8,0736'ya kadar geriledi. Dolar/TL, saat 12.40 8,0815'ten işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL de 9,6414'ten, sterlin/TL yüzde 3,5 değer kaybıyla 10,8140'tan satılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısı ve başkanlık seçiminin olduğu haftayı yüzde 1,8 değer kaybıyla 92,2 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu dakikalarda yatay bir seyir izliyor. Euro/dolar paritesi yüzde 0,1 artışla 1,1880'in üzerinde dengelendi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Son dakika! Yeni bakan Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu
Ankara'da 'istifa' sessizliği: 24 saattir açıklama yok
Gram altın, 500 liranın altına geriledi

Ekonomi Haberleri