Son dakika! Yeni bakan Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Son dakika! Yeni bakan Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan ilk açıklama geldi, "Benim için de sürpriz oldu" dedi.

Son dakika haberi... Meclis'te muhabirlerin sorularını cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Benim için de sürpriz oldu" dedi. 

"Sağlık problemleri nedeniyle devir teslim olmayacak" Elvan, gazetecilerin sorusu üzerine atamanın kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi.

DEVİR TESLİM YOK

Bakanlık'ta devir teslim olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Elvan "Berat Bey'in sağlık problemleri nedeniyle devir teslim törenini gerçekleştiremeyeceğiz" diye konuştu. 

Albayrak ile telefonda görüştüklerini belirten Elvan "Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. O da bize görevimizden dolayı başarılar diledi" dedi.

"ALBAYRAK'A HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Meclis'teki açıklamasının ardından Bakan Elvan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, yeni görevine başladığını belirtti.

Mesajında, Bakanlık'taki toplantı salonundan bir fotoğraf da paylaşan Elvan, "Teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabb'im hayırlı hizmetlere vesile kılsın" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE 27 SAAT 'SESSİZCE' İSTİFAYI KONUŞTU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 8 Kasım akşamı resmi Instagram hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberini ana akım medya saatlerce vermezken, sosyal medya dedikodular ile çalkalandı. Fakat istifa kararı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı'ndan Bakan Albayrak'ın istifasının kabul edildiği 'Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden affedildi' açıklamasıyla duyuruldu.

Bu haberden birkaç saat sonra Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Elvan, aynı zamanda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

01-008.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN