CHP'den ilginç 'Lütfi Elvan' ve 'Naci Ağbal' yorumu: Yeni günah keçileri mi arıyorsunuz?

CHP'den ilginç 'Lütfi Elvan' ve 'Naci Ağbal' yorumu: Yeni günah keçileri mi arıyorsunuz?

Türkiye'nin son bir haftadır konuştuğu iki isim ile ilgili CHP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu "Elvan ile Ağbal'ı bakanlık ve Merkez Bankası Başkanlığına getirmekle, yeni günah keçileri mi arıyorsunuz?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasına dikkati çekerek, Türkiye'de devletten istifa etmenin bile cesaret işi olduğunu, kimse buna cesaret edemediğini söyledi. 

Basında bu konunun 27 saat haber yapılmadığını belirten Bekaroğlu, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, darbeler gördüklerini ancak böyle bir dönemin olmadığını ifade etti. Bekaroğlu,  Berat Albayrak'ın yanlışlar yaptığını ama bu yanlışların AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlışları olduğunu da vurguladı.

"ANKARA FAİZ LOBİSİNE TESLİM OLDU" 

Türkiye'nin ekonomik, sosyal, toplumsal, siyasal krizin içinde olduğunu belirten Bekaroğlu, "Şimdi de diyorlar ki; 'Bunları, biz yapmadık. Ekonomi işlerini Berat Albayrak yaptı.' Hayır, hepiniz oradaydınız ve hepiniz bu işin sorumlususunuz." diye konuştu. 

Sorumluluğun kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeniden başlıyoruz" dediğini anlatan Bekaroğlu, "Sayın Elvan ile Sayın Ağbal'ı bakanlık ve Merkez Bankası Başkanlığına getirmekle, yeni günah keçileri mi arıyorsunuz? Hayır, kendisi Sayın Naci Ağbal'ı gönderdi. İstanbul'da bankacılarla görüştü. Daha sonra bankacıların temsilcisini Ankara'da kabul etti. 'Ne istiyorsanız onu vereceğim' dedi. Kimlere, faiz lobisine. Faiz lobisine teslim oldu. Bu yapılan IMF'siz bir IMF anlaşmasıdır. Bundan sonra IMF anlaşması geçerlidir." değerlendirmesinde bulundu. 

Bunun ilk belirtilerinin bugün görüldüğünü belirten Bekaroğlu, "Hazine, dün 14,75 faiz ile borçlandı. Faiz yükseldi" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, geçen hafta sonu gece yarısı operasyonunla görevinden alınmış yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 8 Kasım akşamı resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuş, 27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Berat Albayrak'ın görevden affedildiği' açıklanmıştı. 

Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN