Hamza Yerlikaya, Albayrak paylaşımını sildi

Hamza Yerlikaya, Albayrak paylaşımını sildi

Berat Albayrak'ın istifasının ardından destek mesajı paylaşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir istifanın kabulüyle paylaşımlarını sildi.

Berat Albayrak'ın bakanlıktan istifa etmesinin ardından destek mesajları yayınlayan bazı AK Partili isimler, istifa kabul edilince paylaşımlarını sildi.

Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 8 Kasım akşamı Albayrak’a destek için hesabından, “Hem yerli ve millidir” diyerek #BeratAlbayrakYanındayız ve #beratalbayrakyalnizdegildir etiketlerini ekledi. Yerlikaya, Albayrak’ın “affını istediği” şeklindeki Cumhurbaşkanlığı açıklamasından sonra bu mesajını sildi. Yerlikaya, 10 Kasım günü paylaştığı “Görev süresi boyunca yaptığı hizmetler ile ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyor, bayrağı devralan @lutfielvan Bakanımıza yeni görevinde Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” mesajına ise dokunmadı.

HDP'li Veli Saçılık, Yerlikaya'nın bu paylaşımını hatırlatarak "Berat Albayrak yalnızmış. Ekonomi Profesörü Hamza Y. silmiş twitini" diye yazdı.

AK PARTİLİ VEKİL DE SİLDİ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir de “Büyük ve güçlü Türkiye yolunda çok zor bir süreçte üstlendiği görev ile Aziz Milletimiz için gösterdiği emeğe, sarf ettiği çabaya şahit olduğumuz ve davası için liderinin ardından dimdik yürüyen #BeratAlbayrakınYanındayız” ifadelerini kullanmıştı. Aydemir bu mesajları sildi.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. Hükümetten ya da AK Parti'den istifayla ilgili 27 saat açıklama gelmemesi ise kafaları karıştırmıştı.

İstifadan 27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla Berat Albayrak'ın görevden 'affedildiği' duyuruldu. Albayrak'tan boşalan koltuğa ise Lütfi Elvan getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN