Özkoç'tan Yerlikaya'ya 'sahte diploma' çağrısı: Kızaracak yüz varsa istifa edersin

Özkoç'tan Yerlikaya'ya 'sahte diploma' çağrısı: Kızaracak yüz varsa istifa edersin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, mahkeme kararıyla diplomasının sahte olduğu kanıtlanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Hamza Yerlikaya’yı istifaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Hamza Yerlikaya’yı lise diplomasının sahte çıkması sebebiyle istifa etmeye çağırdı.

Özkoç, paylaştığı video mesajında, Yerlikaya'nın "yalanlarına" cevap verdiğini söyledi.

"MAHKEMEDE SUÇLU BULUNDU"

Hamza Yerlikaya'nın İmrahor Meslek Lisesi adına düzenlenmiş sahte diplomayı alıp Gazi Üniversitesi Spor Okulu'na kayıt yaptırdığını, bundan dolayı hakkında açılan davada suçlu bulunduğunu belirten Özkoç, mahkeme kayıtları olduğunu belirttiği belgeleri gösterdi.

CHP'li Özkoç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sahtekarlıktan suçlu bulunan bir kişi olarak nasıl oluyor da milletvekili seçilebiliyorsun, Cumhurbaşkanı Danışmanı olabiliyorsun, Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanıp milyonlarca para alabiliyorsun, hala Bakan Yardımcısı görevini sürdürebiliyorsun? Senin ondan sonra ne yaptıkların beni hiç ilgilendirmez.

Bu iktidar sahtekarları bakan yardımcısı, hırsızları büyükelçi yapıyor. Biz bununla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin temiz, liyakat sahibi evlatları hak ettikleri makamlara gelsin diye uğraşıyoruz. Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın ortaokul mezunu olduğu ve sahte lise diploması kullandığı mahkeme kararıyla kesinleşti. Kararda “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi. Kararda Yerlikaya’nın ‘resmi evrakta sahtecilik’ yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

screenshot-1.jpg

DAHA NE OLMASI LAZIM?

Mahkeme kararına ve ortaya çıkan belgelerle ortaokul mezunu olduğu ve belgede sahtecilik yaptığı kesinleşen Yerlikaya hakkında hükümetten veya Ak Parti’den bir açıklama yapılmaması tepkilere neden oldu. Meclis’in web sitesinde halen üniversite mezunu olduğu vurgulanan  tepkilerde Yerlikaya’nın liyakatli olmamasına rağmen Vakıfbank Yönetim Kurulu’nda halen görev yaptığı da belirtildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları üniversite mezunu olanların öğretmen olamadığı dönemde Yerlikaya’nın öğretmenlik hakkı olduğuna dikkat çekerek bunun iptalini istedi 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN