Erdoğan'ın atamalarında Davutoğlu detayı

Erdoğan'ın atamalarında Davutoğlu detayı

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifası sonrası başlayan siyasi hareketlilik devam ederken Erdoğan tarafından kritik görevlere atanan 4 ismin, Davutoğlu'nun Başbakanlığı'nda kurulan 64. Hükümet'in kabinesinde yer almaları dikkat çekti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, 8 Kasım Pazar akşamı gündeme bomba gibi düşen istifasının ardından başlayan siyasi hareketlilik sürüyor.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımla görevini bırakan Albayrak, istifasının ardından herhangi bir açıklama yapmadı. Ankara'dan ise istifaya dair saatler sonra açıklama geldi. 

Kararı almasında en önemli etkenin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması olduğu konuşuluyor.

4 İSİM DE DAVUTOĞLU'NUN KABİNESİNDEN

Bu atamanın yanı sıra, AK Parti'de başka önemli atamalar da yapıldı. Albayrak'tan boşalan koltuğa, eski Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan getirildi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Ala'nın oturduğu AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunun eski sahibi Cevdet Yılmaz ise, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. 

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; Önemli görevlere getirilen bu dört ismin ortak özelliği ise, 24 Mayıs 2016'da istifa eden 64. Hükümet'in Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kabinesinde görev yapıyor olmaları...

NACİ AĞBAL'IN İLK BAKANLIĞI DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE

7 Kasım'da Murat Uysal'ın görevden alınarak Merkez Bankası'nın başına getirilen Naci Ağbal, Ahmet Davutoğlu'nun kabinesinde Maliye Bakanı olarak görev yapıyordu.

Ağbal, Davutoğlu'nun istifasının ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet'te de Maliye Bakanı olarak görevini sürdürdü.

LÜTFÜ ELVAN DAVUTOĞLU'NUN YARDIMCISIYDI

Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Lütfi Elvan ise, 64. Hükümet'in Başbakan Yardımcısı'ydı.

Elvan, görev yaptığı dönemde, Davutoğlu'na en yakın isimlerden biri olarak anılıyordu.

Elvan, 2013 - 2015 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2016 - 2018 yılları arasında ise Kalkınma Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu. 

EFKAN ALA İÇİŞLERİ BAKANI'YDI

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Efkan Ala ise, Davutoğlu döneminin İçişleri Bakanı'ydı.

Ala, ilk olarak 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiş, Davutoğlu'nun Başbakan olmasının ardından da görevine devam etmişti.

Efkan Ala, Davutoğlu'nun istifasından sonra Binali Yıldırım döneminde de İçişleri Bakanı olarak görev yapmış, 31 Ağustos 2016'da görevinden istifa etmişti.

CEVDET YILMAZ DA DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE KALKINMA BAKANI'YDI

Efkan Ala'nın oturduğu AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunun eski sahibi Cevdet Yılmaz ise, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun başında bulunan Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından yapılan seçimle komisyonun başına getirilen Yılmaz, Davutoğlu'nun kabinesinde Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı.

Yılmaz, Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 2011 yılında oturduğu Kalkınma Bakanlığı görevine, Ahmet Davutoğlu Başbakanlık'tan istifa edene kadar devam etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN